REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienį, kovo 1d. grupė „Happyendless“ pristatė analogo Lietuvoje neturintį reginį ‒ gyvo garso ir 3D vaizdo koncertą. Projektą įgyvendinti padėjo surinkta įspūdinga komanda, kurios svarbiausi nariai, neskaitant pačių muzikantų, tai „Recream“ vaizdo duetas Klaudija Kaikarytė ir Šarūnas Kuckailis bei režisierius Oskaras Koršunovas.

REKLAMA
REKLAMA

Trumpoje maždaug 20 minučių trukusioje repeticijos pobūdžio demonstracijoje žurnalistai pirmieji galėjo pamatyti ir išgirsti kaip tarpusavyje dera „Happyendless“ skambesys ir 3D vaizdas.

REKLAMA

Stebėti koncertą per 3D vaizdo akinius sėdint kino salėje kiek neįprastas pojūtis, pirmojo grupės pasirodymo laukianti nedidelė publika atrodė suintriguota ir tikrai laukianti koncerto pradžios. Demonstracija prasidėjo nuo „Golden olympic“ dainos, kurią didžiajame ekrane iliustravo iš Lietuvos lengvosios atletikos maniežo filmuoti vaizdai. Priešais ekraną įsitaisę muzikantai grojo gyvai ir apšviesti buvo minimaliai ‒ tik tiek, kad būtų matomi jų kontūrai.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau sekė žiemos peizažo vaizdai, atitinkamai daina, kurią jie iliustravo buvo lėtesnio tempo, ramesnė. Trečią kūrinį iliustravo kompiuterinės grafikos sukurta vėliava, kuri atliekant dainą virtualiai nusitęsė link žiūrovų, sklendė virš jų galvų. Demonstraciją užbaigė pajūrio, bangų, smėlyje žaidžiančių vaikų ir jėgos aitvarų vaizdai.

Akivaizdus tokio koncerto pranašumas tai, kad žiūrovams netenka nuobodžiauti. Jei vien žiūrėti į grojančius „Happyendless“ narius ir klausyti muzikos pabosta, dėmesį galima nukreipti į 3D vaizdą. Ir atvirkščiai. Pademonstruota buvo tik maža viso pasirodymo dalis, tačiau jei visos dainos buvo taip natūraliai organiškai iliustruotos, reginys žiūrovams išties bus puikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovo 11 d. grupė pradeda koncertinį turą, kurio metu keturiuose miestuose iš viso surengs dešimt koncertų. Vaizdo autoriai koncertinio turo anonsą portale „YouTube“ tai pat patalpino 3D formatu. Trimatį vaizdą gali matyti visi, turintys paprastu „popierinius“ 3D akinius, kuriuos galima įsigyti buitinės technikos parduotuvėse.

Kalbėdamas apie tai, kaip kilo projekto idėja grupės vokalistas ir idėjinis lyderis Saulius Prusaitis sakė: „Pagalvojome, kad nėra ką daryt. Galima susukti dar vieną vaizdo klipą, išleisti dar vieną albumą, bet pasitaikė mūsų pažįstami Šarūnas ir Klaudija ir mes supratome, kad norime judėti šita linkme, norime perkelti vaizdą į trečiąją dimensiją“.

REKLAMA

S. Prūsaičio teigimu, viskas prasidėjo maždaug prieš devynis mėnesius, tačiau iš pradžių nebuvo jokių grandiozinių planų ir sumanymų. „Tiesiog vieną dieną pas mus į studiją atėjo Šarūnas su pirmuoju savo sukonstruotu 3D vaizdu, norėdamas pademonstruoti, ką padarė. Mums patiko, taip kilo idėja padaryti kažką, kas apjungtų muziką ir 3D vaizdą“, ‒ kalbėjo grupės vokalistas.

Kaip kalbėjo vienas iš vaizdo kūrėjų Š. Kuckailis ‒ bandymų kurti lietuvišką 3D vaizdą yra buvę ir anksčiau.  „Kino teatras jau yra kitokia erdvė, ekrane gali pasižiūrėti vaizdą ir jisai jau veikia tave, yra gylis“, ‒ kalbėjo jis.

REKLAMA

„Buvo momentų, kai galvojom atsisakyti idėjos, viską mesti. Nebuvo aišku, pavyks kas ar ne,  ‒ sakė S. Prūsaitis. ‒ labai sunku viską suderinti, nes buvo labai daug nuomonių, labai daug menininkų vienoje vietoje. Kartais nesišnekėjome savaitėmis, tačiau paskui grįždavome ir viską tęsdavome“.

Kaip teigė vaizdą kūręs „Recream“ duetas, tuo metu, kai jie pradėjo filmuoti medžiagą Lietuvoje dar nebuvo 3D vaizdo kamerų, todėl įrangą jie pasigamino patys. „Tiesa, galiu nuvilti tuos, kurie galvoja apie 3D kino kūrimą ‒ nesenai pasirodžiusios buitinės kameros tam visiškai netinka“, ‒ pabrėžė Š. Kuckailis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie Oskaro Koršunovo atsiradimą projekte S. Prusaitis juokavo: „Mes supratom, kad esam labai kieti, todėl režisierius turi būti kiečiausias. Pasikvietėme Oskarą į bandymus ir jis susidomėjo“.

„Tai yra žmogus su labai dideliu bagažu. Jis mūsų gaivališką fantaziją pavertė realija. Padėjo išspręsti apšvietimo klausimus, kūrė ir koregavo  siužetus. Tai yra neįkainojama pagalba“, ‒ apie O. Koršunovo indėlį projekte kalbėjo S. Prūsaitis.

„Happyendless“ veiklą organizuojantis „Sick Service“ agentūros vadovas Mindaugas Morkūnas akcentavo, kad projektas nėra 3D kinas. „Tai viso labo 3D vaizdas, 3D pramoga, jokiu būdu netapatiname savo produkto su kinu ir į jį nepretenduojame“, ‒ sakė jis.

„Suteikta galimybė per mėnesį groti dešimtyje koncertų grupei suteiks didžiulę patirtį. Manau, kad mes po tiek koncertų tikrai grosime geriau“, ‒ tvirtino S. Prūsaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų