REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įtariamojo rusų ginklų prekeivio Viktoro Buto advokatas antradienį kreipėsi į teismą, prašydamas pagerinti jo ginamojo kalėjimo sąlygas, pranešė „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

V. Buto teismo posėdis vyks kovo 3 dieną. 44 metų rusas, dar vadinamas „mirties pirkliu“, gali būti nuteistas kalėti nuo 25 metų iki kalėjimo iki gyvos galvos, jei bus pripažintas kaltu.

REKLAMA

V. Butas yra kalinamas griežto saugumo Niujorko kalėjime, kur laukia teismo dėl konspiracijos parduoti ginklus Kolumbijos teroristų grupuotei ir nužudyti JAV piliečius. Jis neigia visus jam pateiktus kaltinimus.

Advokatas Albertas Dayanas teigė, kad griežtos kalinimo sąlygos, pagal kurias su V. Butu bendraujama tik per stiklinį langelį, apsunkina bylos su kaltinamuoju aptarimą ir pažeidžia jo teisę į gynybą.

V. Buto žmona Ala anksčiau skundėsi, kad jos vegetarui vyrui neduodama tinkamo maisto, ir jo mityba nesuderinta su vaistais, kuriuos jis vartoja pastaruosius du mėnesius.

Buvęs Sovietų kariuomenės pareigūnas buvo sulaikytas Tailande 2008 metų kovą per operacijas, vadovaujamas JAV agentų. Jis buvo išduotas Jungtinėms Valstijoms pernai lapkritį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų