• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atleido Albertą Milinį iš Kauno apygardos teismo pirmininko pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

A. Milinis pasiprašė atleidžiamas pats. Prezidentė tokį jo apsisprendimą įvertino teigiamai. Teisėjas pasitraukti nusprendė po to, kai iš Prezidentūros pažiro kritikos jo darbui.

REKLAMA

„Prezidentei didelių įtarimų kelia ne tik sisteminės administracinės veiklos spragos šiame teisme, bet ir 15 metų teismui vadovaujančio Kauno apygardos teismo vadovo veikla ir elgesys, ypač persiunčiant Prezidento kanceliarijai teisėjo Arvydo Stankaus prašymą atleisti iš pareigų savo noru bei sąmoningai nutylint apie vykstantį tyrimą. Prezidentė žino apie visus šio teismo vadovo veiksmus šioje istorijoje ir veiklą apskritai. Todėl tikisi, kad gerbiamas A. Milinis, kaip teismo vadovas, jeigu šie faktai pasitvirtins, prisiims asmeninę atsakomybę ir objektyviai įvertins, ar visuomenė bei valstybės vadovė gali pasitikėti tokiu tolesniu jo vadovavimu Kauno apygardos teismui“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė šalies vadovės vyriausioji patarėja teisės klausimais Solveiga Cirtautienė.

Galimo teisėjų parašų klastojimo istorijoje išryškėję faktai, Prezidentės vyriausiosios patarėjos vertinimu, ko gero, bus vieni juodžiausių ir labiausiai diskredituojantys visą teismų sistemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų