REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė Kauno Daktarų gaujos lyderio H. Daktaro bylą perduoti nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui. Tokį sprendimą teismas priėmė apsvarstęs Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko prašymą spręsti klausimą dėl bylos perdavimo kitam apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia žinia nustebino ne vieną daugelį metų su Daktarų nusikalstamu susivienijimu kovojusį kriminalinės policijos pareigūną. „Tikrai man keista, kodėl būtent pasirinkta Klaipėda“, - portalui Balsas.lt kalbėjo buvęs generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.

REKLAMA

Portalo Balsas.lt žiniomis, vakar garsioji laikinosios sostinės banditų gaujos byla iš Vilniaus buvo pervežta į uostamiestį.

Prašymas dėl bylos perkelimo į Klaipėdos teismą buvo grindžiamas H. Daktaro ir kitų byloje figūruojančių asmenų baudžiamosios bylos sudėtingumu ir itin didele apimtimi.

Prašyme taip pat buvo pažymima, kad Vilniaus apygardos teisme nuo 2009 m. gauta virš dviejų dešimčių itin sudėtingų bylų, o šio teismo Baudžiamųjų bylų skyriuje yra 19 teisėjų, iš kurių du teisėjai yra teismo bei skyriaus pirmininkai, 11 teisėjų šioje byloje sprendė procesinės prievartos priemonių klausimus, todėl jie negalės nagrinėti šios baudžiamosios bylos.

REKLAMA
REKLAMA

Likusieji teisėjai šiuo metu turi po kelias itin sudėtingas baudžiamąsias bylas. Be to, Vilniaus apygardos teismo darbo krūvis yra didžiausias iš visų Lietuvos apygardos teismų.

Lietuvos apeliacinis teismas pabrėžė, kad jeigu H. Daktaro ir kitų asmenų byla būtų nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme, jame būtų sudėtinga sudaryti teisėjų kolegiją, galinčią nagrinėti šią bylą. Taip pat šios bylos nagrinėjimo derinimas su kitomis dideliais krūviais pasižyminčiame teisme nagrinėjamomis itin sudėtingomis ir didelės apimties bylomis trukdytų siekti, kad byla būtų išnagrinėta per įmanomai trumpiausią laiką. Teismo proceso operatyvumas šioje baudžiamojoje byloje itin reikšmingas ir atsižvelgiant į bylos apimtį, su tuo susijusį ilgą ikiteisminio tyrimo terminą, kaltinamiesiems inkriminuojamų nusikalstamų veikų padarymo laiką, ir į šios bylos keliamą didžiulį atgarsį visuomenėje. Todėl, siekiant kuo greičiau ją išnagrinėti ir užtikrinti teisingumo interesus, bylą nuspręsta perduoti kitam apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt primena, kad H. Daktaras kaltinamas 1993-2001 m. organizavęs ginkluotą susivienijimą sunkiems nusikaltimams daryti. Jis prieš kelis metus buvo pasislėpęs nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, buvo ieškomas ir sulaikytas Bulgarijoje, kur gyveno apsimetęs kitu asmeniu.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Anonsas: ateinantį pirmadienį pasirodysiančiame savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ numeryje bus paskelbti dar niekur neskelbti Daktarų bylos faktai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų