REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos oligarchas Aleksandras Lebedevas savo atvirame laiške šalies ministrui pirmininkui Vladimirui Putinui apkaltino grupę šnipų ir policininkų, kurie, pasak jo, kėsinasi pavogti jo verslo imperiją, rašo britų dienraštis „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

50–metis oligarchas, kuriam priklauso tokie Britanijos dienraščiai kaip „The Independant“ bei „London Evening Standard“, teigė, kad Maskvoje esančiai jo bankų imperijai gresia pavojus, o jam pačiam grasinama kalėjimu, jei jis neišvyks iš šalies.

REKLAMA

„Ačiū Dievui, kad dar kol kas nebuvo granatų ar sprogmenų“, – rašė A. Lebedevas savo laiške. Dėl šių grasinimų jis kaltina organizuotą mafijos grupę, kuri, neva, vykdo iš aukščiau gautus nurodymus.

Turėdamas 1,9 mlrd. svarų sterlingų (7,6 mlrd. litų) turtą, A. Lebedevas yra 40 turtingiausių Rusijos gyventojų sąraše. Jo valdoma bankų grupė valdo turtą oro linijų, nekilnojamojo turto ir žemės ūkio sektoriuose. Jam taip pat priklauso garsus opozicijos dienraštis „Novaja Gazeta“.

REKLAMA
REKLAMA

Oligarchas teigė, kad korumpuoti saugumo tarnybos agentai ir policininkai bandė visai tai iš jo atimti. Jo teigimu, panašiais būdais šios grupuotės jau yra pasisavinusios per 3,1 mlrd svarų sterlingų (12,4 mlrd. litų).

Praeitų metų lapkričio mėnesį ginkluoti saugumiečiai įsiveržė į A. Lebedevui priklausantį Nacionalinio rezervų banko pastatą Maskvoje. Pasak milijardieriaus, šiuo reidu buvo siekiama jį įbauginti.

A. Lebedevas pareiškė, kad, norint, jog šie puldinėjimai baigtųsi, jis turėtų sumokėti septynženklę sumą. Taip pat jis pridūrė, kad buvo kėsintasi įbauginti jo kompanijų darbuotojus bei jų šeimos narius.

Buvęs KGB šnipas ir dirbęs Sovietų Sąjungos ambasadoje Londone, A. Lebedevas neretai prabildavo apie Rusijoje klestinčią korupciją ir vyriausybės piktnaudžiavimą savo galiomis, tačiau vengė išsakyti tiesioginę kritiką V. Putinui ar šalies prezidentui Dmitrijui Medvedevui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų