REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pamaryje savaitgalį apsilankiusi Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija konstatavo, kad potvynis vietos gyventojams pavojaus nekelia. Kol kas vieninteliai nuo jo nukentėjo tik neatsargiai užšalusiomis pievomis važinėjantys automobilių vairuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar po pietų apsemto krašto kelio Šilutė–Rusnė ruožas sutrumpėjo iki 430 metrų. Vandens gylis jame nukrito iki 45 centimetrų. Tačiau transporto priemonių kėlimas į Rusnės salą dar neatnaujintas.

REKLAMA

Dėl šalčių apsemtame ruože susidarė pavojingos ledų sangrūdos. Todėl lengvųjų transporto priemonių perkėlimas bus atnaujintas tik Šilutės rajono ekstremalių situacijų valdymo centrui leidus. Kol kas du kartus per parą – ryte ir vakare – į Rusnę ir atgal žmonės yra gabenami vikšrine kariškių amfibija.

Tačiau tarp rusniškių šioji nėra labai populiari. Paprastai vienu kartu perkeliami vos keli žmonės. Braudamasi per apsemtame ruože esančias ledo lytis pirmyn ir atgal (vienam reisui) amfibija sunaudoja 150 litrų dyzelino.

REKLAMA
REKLAMA

Per ledąnesaugu

Automobilių vairuotojams specialiųjų tarnybų pagalbos nereikia. Jiems padeda pati gamta, padengusi ledu potvynio apsemtas pievas ir įrengusi čia savotišką ledo kelią.

Pasak ugniagesių, vandens gylis pievose siekia apie 1,5–1,7 metro, o ledo storis – 25–47 centimetrus. Teigiama, jog to visai pakanka, kad ledu būtų galima saugiai važiuoti.

Tiesa, tai geriausia daryti tik pažymėtu keliu, nes potvynio zonoje labai daug properšų. Ypač tose vietose, kur auga augalai ar yra kanalai.

Tuo savaitgalį įsitikino dviejų lengvųjų automobilių vairuotojai. Vėlų penktadienio vakarą apsemtoje pievoje netoli Rusnės tilto, apie trys metrai nuo kranto, įlūžo moters vairuojamas “VW Golf". Ją ir dvi kartu važiavusias dukras išgelbėjo bei mašiną ištraukė saloje budintys ugniagesiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio vakarą liūdnai baigėsi iš Klaipėdos atvykusios porelės pasivažinėjimas ledu ties Rupkalvių kaimu. „Renault Safrane" įskriejo į nepastebėtą properšą ir paniro iki pat stogo. Mašinai skęstant, sutuoktiniai suspėjo per stoglangį užsiropšti ant stogo, ten juos ir rado gelbėtojai.

Išvažiuojamasis posėdis

Padėtis pamaryje ir pasiruošimas pavasariniam potvyniui savaitgalį buvo aptarta Šilutėje surengtame Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdyje, kuriam vadovavo pats vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

REKLAMA

Nors ekstremali situacija paskelbta ne tik Šilutės rajone, bet ir Pagėgių savivaldybėje, konstatuota, kad padėtis čia stabili ir pavasario potvyniui, kuris prognozuojamas kovo viduryje, pasiruošta. Beje, esant reikalui, padėti žada ir Kaliningrado srities civilinės saugos tarnybos.

„Turėjau galimybę praktiškai įsitikinti, kokia esama padėtis pamaryje. Jo gyventojams pavojaus nėra. Manau, kad jei oro sąlygos ir pasikeistų, pareigūnai yra puikiai pasiruošę užtikrinti jų saugumą ir susisiekimą", – teigė komisijos vadovas R.Palaitis.

Kalbėdamasis su rusniškiais ministras suabejojo, ar artimiausiu metu pavyks rasti 20 mln. litų, reikalingų estakadai per potvynio užliejamą kelio ruožą statyti.

Darius ČIUŽAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų