REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ko tik nesugalvoja išradingi piliečiai, patogiai progai pasipelnyti pasitaikius. Šventinę dieną ant namo plazdančios Trispalvės nepamatęs jaunuolis nutarė šeimininkus nubausti.

REKLAMA
REKLAMA

Metuose yra tik trys svarbiausios tautai dienos, per kurias visiems privaloma iškelti valstybinę vėliavą. Prie valstybės bei savivaldybės institucijų, įstaigų bei gyvenamųjų pastatų nuo 7 iki 22 valandos Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo, liepos 6-ąją – Mindaugo karūnavimo ir ką tik praėjusią Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dienomis valstybės vėliava privalo būti pagerbta.

REKLAMA

Būtent Vasario 16-ąją apie 15 val. į vieną Vaižganto gatvėje esantį namą užsuko nepažįstamas jaunas vyriškis ir, prisistatęs policijos pareigūnu, pradėjo aiškinti, jog nubaus vėliavos neiškėlusius piliečius. O geriausia, aišku, būtų, kad šie tuoj pat sumokėtų 30 litų baudą.

Užkluptoji gyventoja E. G. perprato svečio kėslus ir patriotiškai nusiteikusiam vyriškiui sutramdyti iškvietė policiją.

Šios nusikalstamos veikos padarymu įtariamas 25 metų panevėžietis A. T. sulaikytas.

Kaip teigė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos biuro viršininkas Vytautas Vinslovas, šiuo metu vykdomas šio įvykio tarnybinis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo atveju gyventojai pasielgė labai teisingai – kilus įtarimui, iš karto iškvietė policiją. Sveikintinas poelgis“, – sakė viršininkas.

Taip elgtis, pasak V. Vinslovo, derėtų kiekvieną kartą įtarus, jog į duris pasibeldė ne policijos ar kokios kitos institucijos pareigūnas. Tuo labiau jeigu svečias dar ir pinigų prašo.

„Jokiais atvejais policininkai baudų iš gyventojų nerenka“, – sakė V. Vinslovas.

Policijos pareigūnas, nustatęs pažeidimą, o tai gali būti ir vėliavos neiškėlimas privalomą dieną, tik užfiksuoja faktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viešosios tvarkos biuro viršininko teigimu, apie pažeidimą pranešama apylinkės inspektoriui, rašomas administracinės teisės pažeidimų protokolas. Baudą už viešosios tvarkos pažeidimą, iškėlus administracinių pažeidimų bylą, gali skirti apylinkės teismas.

Savivaldybės Viešosios tvarkos ir kontrolės skyrius skundų dėl neiškeltų vėliavų nesulaukia, dažniau žmonės skambina ir teiraujasi, kada vėliavas privaloma iškelti.

Administracinės teisės pažeidimų kodeksas fiziniams asmenims už vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimą pirmiausia numato įspėjimą. Valstybės ir savivaldybių įmonių, organizacijų administracijų vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, už tokį pažeidimą numatyta bauda nuo 10 iki 30 litų. Už pakartotinį pažeidimą numatoma nuo 30 iki 60 litų bauda.

Valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijų vadovams už vėliavos neiškėlimą gresia baudos nuo 30 iki 60 litų. Už pakartotinį tokį pažeidimą numatoma bauda nuo 60 iki 120 litų.

Vitalija JALIANIAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų