• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išaugusios sąskaitos už šilumą darbdavius verčia taupyti. Pardavėjai, sandėlių sargai, troleibusų vairuotojai skundžiasi per žema temperatūra darbo vietose, rašo „Lietuvos rytas“. Vis dėlto biudžetinių įstaigų ir verslo įmonių skolos šilumos tiekėjams auga.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonės ne tiktai teiraujasi, bet ir skundžiasi, kad esant žemai temperatūrai neįmanoma dirbti.

REKLAMA

Skambučių lavina užgriūva pirmadieniais, po savaitgalio, kai patalpos dažnai būna visai nešildomos, - sakė VDI nelaimingų atsitikimų ir profesinių ligų skyriaus vyriausioji darbo inspektorė Rita Zubkevičiūtė.

Tačiau darbuotojai šąla ne tik po savaitgalio. Prekybos tinklų pardavėjos skundėsi, kad prekybos salėje temperatūra nesiekia 17 laipsnių - toks yra minimalus reikalavimas.

Darbdaviai šią žiemą ypač taupo, tad ir temperatūrą patalpose laiko žemesnę“, - „Lietuvos rytui“ sakė Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Aleksandras Posichovas.

Pasak profesinės sąjungos atstovo, šąla ir biurų darbuotojai. Milžiniškas sąskaitas gaunantys darbdaviai linkę šildyti mažiau. Į profesinę sąjungą kreipiasi ir komercinių patalpų nuomininkai. Jie prašo pagalbos derantis su patalpų nuomininkais dėl aukštesnės temperatūros. Nuo šalčio rankos stingsta ir biudžetinių įstaigų darbuotojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų