REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar ryte iš potvynio įkalintos Rusnės salos į darbus, mokslus ar savais reikalais išvykę rusniškiai vakare į namus galėjo grįžti tik amfibija. Pamaryje paskelbta ekstremali situacija.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos kelių direkcijos duomenimis, vakar apie 9 val. buvo apsemtas beveik 2 kilometrų krašto kelio Šilutė–Rusnė ruožas. Vandens gylis čia tuo metu siekė 1 metrą. Nors vakar Lietuvą sukaustė šaltis, vandens lygis vis kilo ir dar iki pietų jau buvo 1,06 m, popietę – 1,1 m.

REKLAMA

Reaguodama į įvykių eigą, vakar Šilutės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija pamaryje paskelbė ekstremalią situaciją.

„Apie 11 val. nutraukėme gyventojų kėlimą specialia transporto priemone, kuri gali įveikti iki vieno metro gylį. Kol vanduo pradės kristi, žmonės bus keliami ugniagesių amfibija", – sakė Šilutės rajono civilinės ir priešgaisrinės saugos tarnybos vedėjas Romualdas Renčeliauskas.

Kadangi pakilęs vanduo ir jo nešamos ledo lytys kelia pavojų ir ratinei amfibijai, ja nuo šiandienos per užlietą kelio ruožą bus keliama tik du kartus – 7.30 val. ryte ir 17.30 val. vakare. Šia paslauga galės pasinaudoti tik į darbą ar iš jo vykstantys rusniškiai. Kol nebus atšaukta ekstremali situacija, saloje gyvenantys vaikai atostogaus.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant apsidrausti, vakar nuspręsta į pagalbą pasikvieti ir vikšrinę amfibiją turinčius kariškius.

Transporto priemonių kėlimas per šį užlietą kelio ruožą nutrauktas dar praėjusį šeštadienį. Atnaujinti žadama tik vandens gyliui nukritus iki 80 centimetrų.

Pasak R.Renčeliausko, dabar didžiausia problema gali tapti šaltis. Užšalus vandeniui, šiuo kelio ruožu važiuoti būtų labai sunku.

Nors kitose šalies vietovėse Nemune vanduo krinta (ties Smalininkais – 24, ties Panemune – 15 centimetrų), pamaryje jo lygis didėja. Ties Rusne jis pakilo 6 centimetrais. Krinta ir Minijos upės vanduo. Ties Priekule per pastarąją parą jo lygis sumažėjo net 76 cm.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šaltukas savo daro. Jam spustelėjus vandens lygis turėtų kristi", – prognozavo R.Renčeliauskas.

Šilutės rajone vakar buvo apsemti ir yra sunkiai įveikiami arba neišvažiuojami 13 rajoninių kelių ruožai, iš viso – beveik 40 kilometrų. Juose vandens gylis siekia nuo 5 iki 100 cm. Apsemta 30 sodybų, kuriose gyvena per 80 žmonių. Nė vienam iš jų kol kas rimtesnės pagalbos neprireikė.

Pagėgių savivaldybėje apsemti ir neišvažiuojami septynių rajoninių kelių ruožai. Iš viso – 46 km. Vandens gylis – nuo 20 iki 130 cm. Potvynio vanduo čia yra užšalęs ir per ledą būtų sunku prasibrauti net amfibijai.

Darius ČIUŽAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų