REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Yra diena metuose, kai lengvos, romantiškos melodijos sukasi net užkietėjusių alternatyvios muzikos gerbėjų, ar žmonių, kurie muzikos beveik neklauso, grojaraščiuose. Diena, kai nors mažumėlę atlėgsta ir bent trumpam nusišypso net didžiausi pesimistai, cinikai ir paniurėliai. Tokią dieną dažnam norisi pasiklausyti vienos ar kitos gerai žinomos daugelį kartų girdėtos dainos, keliančios šiltus jausmus ir brangius prisiminimus. Tiesa, daugumos jų radijo stotys jau negroja, o prisiminti pavadinimą – nelengva. Romantiškas, bet nebanalus Balsas.lt pateikia jums klasika jau tapusių meilės baladžių TOP 10.

REKLAMA
REKLAMA

1. Witney Houston – „I Will Always Love You“ (1992)

Mažai kam žinomas faktas, jog originalią šios dainos versiją dar 1973 metais įrašė bene garsiausia to meto amerikiečių daininkė ir dainų autorė Dolly Parton. 1992 metais Witney Houston kartu su Davidu Fosteriu modernizavę šią dainą į soul stiliaus baladę įrašė kaip filmo „The Bodyguard“ garso takelio pagrindinę temą. Filmas palankiai buvo sutiktas tiek kritikų, tiek žiūrovų, na, o dainos kopijų visame pasaulyje buvo parduota daugiau nei 12 milijonų.

REKLAMA

2. The Righteous Brothers – „Unchained Melody“ (1965)

Šią baladę „Warner Bross“ užsakymu dar 1955 metais parašė kompozitorius Alexas Northas bei dainų žodžių kūrėjas Hy Zaretas. Filmo „Unchained“ pagrindine tema tapęs kūrinys ilgainiui įgijo pavadinimą „Unchained Melody“, nors pačioje dainoje šio žodžio neišgirsite. Tai yra ilgesio daina, pasakojanti kaip iš kalėjimo ištrūkti negalintis žmogus ilgisi savo mylimosios.

REKLAMA
REKLAMA

3. Maria McKee – „Show Me Heaven“ (1972)

Kai Maria McKee pirmą kartą buvo pasiūlyta atlikti šią dainą, ji griežtai atsisakė pareikalavusi, kad jai būtų leista savo nuožiūra pakeisti jos tekstą. Tai padaryti Joshua Rifkinas ir Ericas Rankinas jai leido. Tapusi dainos bendraautore ir padedama prodiuserio Paulo Stavely O'Duffy ji galiausiai įrašė „Show Me Heaven“. Daina tapo pirmu McKee hitu Jungtinėje Karalystėje ir pačiu populiariausiu jos singlu.

4. Chris Isaak – „Wicked Game“ (1989)

Nors kaip singlas „Wicked Game“ muzikos parduotuvių lentynose pasirodė 1989 metais, daina nebuvo labai gerai žinoma, kol maždaug po metų nepasirodė Davido Lyncho filme „Wild Heart“. Lee Chesnutas, tuo metu buvęs vienos iš Atlantos radijo stočių muzikos direktoriumi, kaip didžiulis D. Lyncho gerbėjas pradėjo groti dainą eteryje ir labai greitai „Wicked Game“ tapo hitu visoje Amerikoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Vanessa Williams – „Save The Best For Last“ (1991)

„Save The Best For Last“ dažnai laikoma Vanessos Williams vizitine kortele muzikos pasaulyje. Klausant žodžius juntama atsiprašymo ir apgailestavimo tematika, yra aiški aliuzija į pačios V. Williams gyvenimą – dėl kilusio skandalo atsisakiusi „Miss America“ titulo ji sėkmingai pradėjo dainininkės karjerą.

6. Willie Nelson – „Always On My Mind“ (1982)

Amerikietišku kantri muzikos stiliumi parašytą dainą pirmoji 1972 metais įrašė Brenda Lee. Vėliau ją perdainavo tuzinai kitų atlikėjų, o „Allmusic“ duomenimis įvairios jos versijos pasirodė daugiau nei trijuose šimtuose skirtingų įrašų. Bene geriausiai „Always On My Mind“ perdainuoti pavyko Amerikos kantri legendai Willie Nelsonui – su šia daina jis pelnė net tris „Grammy“ apdovanojimus.

REKLAMA

7. Bryan Adams – „(Everything I Do) I Do For You“ (1991)

Šią itin galingą emocinį užtaisą turinčią baladę Brian Adams kartu su Michaelu Karmenu ir Robertu Johnu Lange parašė filmo „Robin Hood: Prince of Thieves“ garso takeliui. Daina sulaukė didžiulės sėkmės visame pasaulyje, pelnė jos autoriams „Grammy“ apdovanojimą už geriausią filmui parašytą dainą bei ilgas savaites ir dominavo viso pasaulio muzikiniuose topuose, pradedant JAV ir baigiant Australija.

8. Richard Marx – „Right Here Waiting“ (1989)

Richard Marx parašė šią dainą kaip meilės laišką savo mylimajai, aktorei Cynthiai Rhodes, kuri buvo išvykusi filmuotis į Pietų Afriką. Energija perpildytų ir stipraus emocinio užtaiso kupinų balandžių laikais „Right Here Waiting“ atrodė labai santūriai. Atsisakyta naudoti tuo metu itin madingus sunkius būgnus ir sintezatorius, vieninteliai naudoti instrumentai – klasikinė gitara ir klavišiniai.

REKLAMA

9. Elvis Presley – „Love Me Tender“ (1956)

Daina, kurios melodiją Elvis Presley nusižiūrėjo nuo karo laikų baladės „Aura Lee“, publikai pirmą kartą buvo pristatyta 1956 metų rugsėjo devintą per „Edo Sullivano Šou“, prieš pat išleidžiant singlą. Kitą dieną E. Presley įrašų studija gavo milijoną išankstinių užsakymų, taigi dar nepasirodęs prekyboje įrašas tapo auksiniu. Filmą, kuriam ir buvo parašyta ši daina „20th Century Fox“ ketino pavadinti „The Reno Bothers“, tačiau dėl milžiniško dainos populiarumo nuomonę pakeitė.

10. Chris De Burgh – „The Lady In Red“ (1986)

Šią dainą Chris de Burg parašė pirmajai savo žmonai Diane. Dainininkas teigė, kad jo įkvėpimo šaltinis buvo pirmojo susitikimo su žmona prisiminimai ir noras paneigti mitą, jog vyrai niekuomet neprisimena, ką tą akimirką vilkėjo jų moterys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų