REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderis Arūnas Valinskas penktadienį pareiškė, kad Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovas Žydrūnas Plytnikas turėtų atsistatydinti.

REKLAMA
REKLAMA

Kas meluoja?

Komentuodamas istoriją apie tikrą ar tariamą politinį spaudimą Ž. Plytnikui, dėl kurio pastarasis teigė pasiskundęs Specialiųjų tyrimų tarnybai, o pastaroji tvirtina jokio oficialaus skundo negavusi, A. Valinskas juokdamasis sakė:

REKLAMA

„Tai man primena politinį šantažą ir mėginimą pridengti Ūkio ministro Dainiaus Kreivio skandalą, siekiant padėti išsaugoti šiam postą. Esu politikoje neseniai, bet labai jau nusibodo tokie patys metodai. Kas nors, patekęs į nemalonią padėtį, pats prisidirbęs, ima pasakoti istorijas – kaip yra perdavęs vienam pareigūnui baisią informaciją, kuri netrukus jau turi sudrebinti valstybės pamatus. Toli pavyzdžių ieškoti nereikia, bet Ž. Plytnikas, kartu su ūkio ministru D. Kreiviu elgiasi būtent šitaip. Ž. Plytnikas turbūt mano, kad tai vienintelis kelias jam išsilaikyti. Manau, kad geriausia jam būtų parašyti pareiškimą ir atsistatydinti.“

REKLAMA
REKLAMA

A.Valinskas taip pat atmetė užuominas, esą Ž. Plytniką galėjo spausti būtent jis ir jo partija, nes VPT neva sutrukdė TPP kontroliuojamai Aplinkos ministerijai gauti 35 milijonus litų būsto renovavimo programos viešinimui.  A. Valinskas teigia, kad viskas teigia, esą buvę kaip tik atvirkščiai. „Kaip tik pats ponas Ž. Plytnikas ir jo aplinka davė mums suprasti, kad jei viskas nebus daroma taip, kaip jie nurodo, kad pinigai nebus skiriami ten, kur jie pasakys, jie tą konkursą blokuos. O blokuos kaip? Tiesiog, jei bus skelbiamas naujas konkursas, mažiausiai puse metų sutrumpės Europos pinigų įsisisavinimo laikas. Taigi, ponas Ž. Plytnikas ir ponas D. Kreivys meluoja“, - tikino TPP lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Valinskas dar pridūrė: „Ten, kur aš augau, už tokį melą Ž. Plytniko veidas nusipelnytų plytos, bet ką padaraysi – davė Dievas žmogui pavardę“.

V. Mazuronis: valdantieji prispaudė Ž. Plytniką

Opozicinės Tvarkos ir teisingumo partijos frakcijos Seime pirmininkas Valentinas Mazuronis mano, kad  Ž. Plytniko blaškymasis susijęs su valdančių spaudimu. „Manau, kad Ž. Plytnikas patyrė antrą spaudimo bangą ir jį įbaugino ministrai, valdančiųjų partijų lyderiai, kurie bijojo, jog jis tikrai gali paviešinti jų darbelius“, - sakė jis.

Pasak V. Mazuronio, būtent dėl šios priežasties VPT vadovas blaškosi ir keičia pasakojimų versijas. „Išeina Seimo pirmininkė Irena Degutienė ir sako, kad žino tą informaciją. Žmogus sako, kad informacija yra teisėsaugoje, o prokurorai net žegnojasi, kad nieko nežino. Nuo ko prokurorai gali žegnotis? Tik nuo premjero Andriaus Kubiliaus ir jo aplinkos“, - įsitikinęs V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų