REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

300 kilogramų šokolado ir daugiau nei 100 skulptoriaus Mindaugo Tendziagolskio bei jo 6 pagalbininkų darbo valandų – tiek prireikė sukurti pirmajam Lietuvoje, o greičiausiai ir visoje Europoje, šokolado kambariui.

REKLAMA
REKLAMA

17 kvadratinių metrų ploto šokolado kambarys, kuriame viskas, pradedant sienomis bei baldais ir baigiant interjero detalėmis – žvakidėmis, paveikslais, knygomis, pagaminta iš šokolado, nuo vasario 14 d. bus eksponuojamas Vilniaus prekybos ir pramogų centre „Akropolis“.

REKLAMA

„Visiems pamačiusiems natūralaus dydžio šokolado kambarį bus aišku – tai juk puikiausia vieta romantiškai šv.Valentino dienos vakarienei!“, - sakė skulptūromis iš netradicinių medžiagų – ledo ir net daržovių – garsėjantis menininkas M.Tendziagolskis.

Šokoladinėje svetainėje net ir servizas bei stalo įrankiai bus nulieti iš saldžiosios medžiagos. „Galvoju, gal net sužadėtuvių žiedelį iš šokolado išdrožti?“, - juokavo menininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Didžioji dalis didžiųjų šokolado kambario objektų – sienos, baldai, kai kurios interjero detalės – buvo kuriami skulptoriaus dirbtuvėse. Penktadienį, vasario 11 d. prasidės atsakingiausia unikalaus objekto gamybos dalis – montavimo darbai.

„Planuojame, kad šie darbai truks visą savaitgalį, tad prekybos centro lankytojai šeštadienį ir sekmadienį turės galimybę pamatyti, kaip gimsta šokolado kambarys“, - sako prekybos centro valdytojas Česlovas Urbonavičius. Čia pat skulptorius M.Tendziagolskis dekoruos kambarį bei iš šokolado kurs mažąsias interjero detales.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Reikės pasiruošti daugiau šokolado atsargų, nes, įtariu, kad smalsūs lankytojai gali norėti vis atsilaužti kokį šokoladinės knygos ar žvakidės gabaliuką ir pasižiūrėti ar visa tai tikra“, - juokavo menininkas. Visa instaliacija yra sukurta iš bendrovės „A.J.“ šokolado.

Pasak M.Tendziagolskio, Lietuvoje šokoladas mene bene pirmą kartą buvo panaudotos 1995 m. Eglei Rakauskaitei realizavus kūrinį „Šokoladiniai nukryžiuotieji“.

Šokolado kambarys nepretenduoja į profesionalų meną – tai bus tiesiog šokoladinis mūsų realybės atspindys, parodantis kiekvieno mūsų romantiškąją dalį ir keliantis įspūdį savo masteliu. Manau, šis žaidimas šokoladu abejingų nepaliks“, - sako M.Tendziagolskis.

Pirmasis Lietuvoje šokolado kambarys Vilniaus lankytojams bus pristatytas vasario 14 d., 17 val. Jį eksponuoti planuojama iki kovo 8 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų