REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Milijonus uždirbančios įžymybės giriasi milijonus kainuojančiais automobiliais, vilomis įvairiuose pasualio kraštuose. Tačiau dalis jų savo uždirbtais honorarais dalinasi su skurstančiais. Pateikiame jums dešimtuką aktyviausių labdara užsiimančių įžymybių.

REKLAMA
REKLAMA

John Legend

Daugkartinis apdovanojimų „Grammy“ lauretas jau nuo pat pirmųjų šlovės akimirkų stengėsi a[remti skurstančius. Šiuo metu vyras aktyviai rmeia tokius labdaros fondus kaip „Global Fund“, „LIFE beat“, „Second Harbvest“, „malaria no more“, „Peace one day“ bei „Live Earth“.

REKLAMA

George Clooney

Aktorius – vienas mėgiamiausių labdaros fondų veidų. Vyras neatsisako padėti nei vienai besikreipiančiai organizacijai, tad savo honoraro dalį skiria tiek dėl AIDS kenčiantiems Afrikos gyventojams, tiek kovojant už taiką pasaulyje.

Eltonas Johnas

Muzikantas jau 1992 metais įkūrė savo vardo labdaros fondą, kovojantį su AIDS plitimu. Per visus gyvavimo metus organizacija sugebėjo pritraukti daugiau nei 700 milijonų litų labdaros, kuri tapo didele parama 55 pasaulio valstybėms.

REKLAMA
REKLAMA

Ellen DeGeneres

Amerikiečių aktorė – viena žymiausių įžymybių, kalbančių apie gyvūnų teises. Ellen aktyviai remia įvairias gyvūnų globos, gyvūnų teises ginančias organizacijas.

Homoseksualios pakraipos moteris taip pat aktyvi kovotoja už žmogaus teises.

Brad Pitt

Žaviojo aktoriaus geraširdingumas atsivėrė, kuomet vyras susipažino su dabartine vaikų motina Angelina jolie. Vien 2006 metais pora nepagailėjo beveik 35 milijonų litų įvairioms labdaros organizacijoms.

Aktorius taip pat dalyvavo ir Niu Orleano atstatymo darbuose, kartu su mylimąja A. Jolie lanko trečiųjų šalių skurde gyvenančias šeimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bono

Grupės „U2“ lyderis nevengia net ir dainų tekstais pranešti labdaringas idėjas. Muzikantas ne kartą yra sukvietęs žymiausias scenos žvaigždes labdaringiems projektams ar koncertams.

Jungtinių tautų organizacijos paskirtas „Gerosios valios ambasadorius“ didžiąja laiko dalį praleidžia keliaudamas po pasaulį ir susipažindamas su trečiųjų pasaulio šalių problemomis.

Bill Clinton

Vyras – aktyvus kovotojas prieš pasaulinį klimato atšilimą. Šiuo metu veikia veikia vyro vardo labdaros fondas, kurio surinktos lėšos skiriamos moksliniams tyrimams. Taip pat rūpinamasi sergančiaisiais AIDS bei kenčiantiems nuo bado.

REKLAMA

Barack Obama

Labdaringa veikla prasidėjo kur kas anksčiau nei dabartinis prezidentas pateko į Baltuosius rūmus. Šiuo metu labdaringos veiklos idėjas plėtoja B. Obamos žmona Michelle, kuri rūpinasi medicinos mokslų plėtote, siekiant nugalėti nepagydomas ligas.

Annie Lenox

Moteris ne kartą prisipažino, kad ne ką mažiau nei muzikinėje karjeroje, itin aktyviai dalyvauja ir labdaros organizacijų veikloje. Dideles asmenines lėšas skirianti įvairiems fondams, moteris yra tokių organizacjų kaip „Amnesty international“, „Raudonasis kryžius“, „Greenpeace“ bei Nelsono Mandelos labdaros fondo veikloje.

REKLAMA

Angelina Jolie

Niekas nepaneigs, kad pirmo ryškumo aktorė sugeba realiais darbais įrodyti savo rūpestį nuskriaustaisiais. Jungtinių tautų organizacijos gerosios valios ambasadorė kartu su vyru B. Pittu augina šešis vaikus, iš kurių trys – įvaikinti.

Savo vardo fondą turinti moteris gausiai remia ir kitus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų