REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

61 metų Gordonas Russellas iš Didžiosios Britanijos Kambrijos grafystės be galo džiaugiasi savo šaldytuvu, kuris šaldo jo maistą ir gėrimus jau 55 metus. Jis dar nė karto nekeitė jame esančios lemputės, skelbia britų dienraštis „The Daily Mail“.Vyro tėvai nusipirko „Frigidaire“ firmos šaldytuvą 1956 metais. Ir nors G. Russellas pripažįsta, kad yra ir senesnių veikiančių šaldytuvų, jis tiki, jog jo šaldytuve esanti lemputė pati seniausia šalyje, nes dar nė karto nebuvo keista. O šaldytuvas visą laiką buvo naudojamas.

REKLAMA
REKLAMA

„Įdomiausias dalykas yra tas, kad man dar niekada neteko keisti lemputės, – sako vyras. – Mano namuose nėra kito tokio seno daikto, tačiau jis vis dar puikiai veikia. Anksčiau gamindavo gerokai tvirtesnius šaldytuvus nei dabartiniai, kurie, jei jums pasiseks, veiks maždaug 10 metų.“

REKLAMA

G. Russellas prisipažino norįs šaldytuvą palikti savo sūnėnams ar dukterims.

Didžiojoje Britanijoje yra keli labai seni ir vis dar veikiantys šaldytuvai, tačiau jų lemputės buvo pakeistos. Štai, pavyzdžiui, Šiaurės Velse gyvenančiai moteriai priklauso 74 metų senumo šaldytuvas. Kita moteriškė vis dar naudojasi 1931 metais pagamintu šaldytuvu. Tačiau seniausias šaldytuvas veikiausiai priklauso Ianui Pasley-Tyleriui. Buitiniam prietaisui jau sukako 92 metai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų