REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvidešimtmetis iš Lietuvos kilęs tenisininkas Ričardas Berankis neseniai tapo jauniausiu žaidėju geriausių pasaulio tenisininkų aštuoniasdešimtuke. Po sėkmingo pasirodymo „Australian Open“ turnyre R.Berankis šoktelėjo 22 pozicijomis į viršų ir kol kas neatrodo, jog kas nors pajėgtų jį sustabdyti, rašo atpworldtour.com.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes buvome jauni ir nežinojome, kada sustoti“, – rašė žymus amerikiečių rašytojas Davidas Fosteris Wallace'as apie savo tenisininko karjeros pradžią. Ši frazė tinkama ir R. Berankiui.

REKLAMA

R. Berankis (nuotr. Atpworldtour.com)R. Berankis (nuotr. Atpworldtour.com)

2008 metais R.Berankis laimėjo „U.S. Open“ jaunimo turnyrą ir tapo žymiausiu pasaulyje tokio amžiaus tenisininku, taip pat visų laikų geriausiu teniso žaidėju iš Lietuvos.

„Į sporto klubą vaikystėje visada eidavau su savo vyresne seserimi, o kol ji treniruodavosi, tenisą žaisdavau vienas prieš sieną. Dabar jau nebepamenu, kada gavau pirmąją teniso raketę. Geriausiai prisimenu pirmąjį mačą, kurį, deja, pralaimėjau. Buvau labai nusiminęs, bet neverkiau“, – pasakojo sportininkas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kuomet buvau devynerių, išvažiavau sportuoti į Šiaulius, nedidelį miestelį Lietuvoje. Ten sunkiai dirbti pradėjau su savo dabartiniu treneriu Remigijumi Balžeku. Šiuo metu didžiąją laiko dalį praleidžiu keliaudamas ir dalyvaudamas turnyruose. Gana sunku būnant tokio amžiaus visąlaik būti vienam, visą save atiduoti sportui“, – sako R.Berankis.

„Niekada prieš žaidimą nejaučiu didelio spaudimo, tiesiog einu kautis. Kai su teniso rakete prieš varžovą stovi kiekvieną savaitę, esi nuolat susikaupęs ir pasiruošęs. Žinoma, kartais ir aš būnu piktas, susinervinęs, tačiau geriausi tenisininkai žino, kaip susitvarkyti su tokiais dalykais“, – prisipažino lietuvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikriausiai R.Berankio talentui dar labiau atsiskleisti padės treniruotės teniso eksperto „Bollettieri“ akademijoje. Šioje teniso mokykloje Floridoje treniravosi Andre Agassis, Bjornas Borgas, Pete'as Sampras, seserys Venus ir Serena Williams.

Neseniai apsinuogino ir geriausias planetos tenisininkas Rafaelis Nadalis. Vyras tapo „Emporio Armani“ apatinių drabužių linijos reklaminiu veidu. 24 metų sportininkas fotografavosi kartu su aktore Megan Fox. „Emporio Armani“ reklaminiais veidais jau buvo tapę futbolininkai Christiano Ronaldo bei Davidas Beckhamas.

R. Nadalis (nuotr. Atpworldtour.com)R. Nadalis (nuotr. Atpworldtour.com)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų