REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į savivaldos rinkimus eina ir teisti asmenys, ir apgavikai, ir nevykėliai. Valdžios panoro ir viešųjų ryšių specialistė bei prodiuserė Rūta Vanagaitė, kuri garsi tuo, kad projektai, kurių ji imasi, dažniausiai sužlunga. Jei ji bus išrinkta į Vilniaus tarybą, gal ir šis projektas žlugs: taryba privalės atsistatydinti?

REKLAMA
REKLAMA

Skaitytojai apstulbę

Dienraščiui „Vakaro žinios" paskelbus į sostinės tarybą kandidatuojančių asmenų sąrašą ir paprašius skaitytojų pasidalyti nuomone apie juos, pasipylė laiškai, pagausėjo telefonų skambučių. Viena iš dažniausiai linksniuojamų kandidačių – R.Vanagaitė, besiveržianti į valdžią su Abonento Artūro Zuoko vėliava.

REKLAMA

„Kaip ji gali siekti valdžios, kai visi projektai, kurių tik ėmėsi, nevykusiai žlugdavo? Geriau jau kandidatuotų į Seimą. Tada gal ir jį sužlugdytų. Be Seimo visi lengviau gyventume", – rašo skaitytojas Povilas iš Šiaulių.

Nesėkmė po nesėkmės

Iš tikrųjų R.Vanagaitės praeitis labai spalvinga. Moteris išgarsėjo kaip teatro festivalio LIFE sumanytoja ir direktorė. Ji festivaliui vadovavo nuo 1991–ųjų iki 1998 metų. Tačiau buvo patirta didžiulių nuostolių. Pareiškusi, kad Lietuvos publika nesupratinga ir neišsilavinusi, direktorė pasitraukė palikdama skolas ir vadovavimą kitiems. 2001–aisiais LIFE, taip ir nesugebėjęs išbristi iš skolų, likviduotas.

REKLAMA
REKLAMA

1999–aisiais R.Vanagaitė pasuko į politiką. Ji tapo tuomečio premjero Rolando Pakso patarėja. Nežinia, kaip ji ten patarinėjo, tačiau poste neišbuvęs nė metų R.Paksas turėjo atsistatydinti.

Tada politikė, prodiuserė išbandė dar vieną sritį – viešuosius ryšius. Ji įkūrė viešųjų ryšių įstaigą „Acta Publica" ir jai vadovavo. Tačiau kontorai teko nutraukti veiklą.

Nevykusi leidyba

2005–aisiais didžiausias Skandinavijos žiniasklaidos koncernas „Schibsted„ perėmė bulvarinio dienraščio „Ekstra žinios“ valdymą ir pervadino jį į „Laikraštį tau„. Bendrovės direktore paskirta R.Vanagaitė. Ji žadėjo, kad naujasis leidinys bus laikraštis šeimai. Tačiau „šeimos laikraščiu“ jis pabuvo labai neilgai ir tapo dar brutalesniu bulvariniu dienraščiu už savo pirmtaką „Ekstra žinios“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2006–ųjų rudenį bendrovės akcininkai nusprendė, kad R.Vanagaitė netinkama vadovauti, ir ją atleido. Didelio skaitytojų susidomėjimo taip ir nesulaukęs laikraštis 2008–aisiais buvo likviduotas.

VEKS veidas

R.Vanagaitei teko ieškotis kito darbo. Rado. Įsidarbino „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" (VEKS) vykdomąja direktore. Būtent jos vadovavimo laikais buvo parengtas skandalingasis VEKS programos projektas. Ji dirbo ir VEKS tarybos pirmininko Artūro Zuoko pavaduotoja.

Apie VEKS skandalus prirašyta tiek, kad turbūt nebeverta dar kartą plėtotis. Nebent galima priminti, kad programoje buvo įrašytas ir komercinis Islandijos dainininkės Bjork koncertas, kuriam vien VEKS skyrė 800 tūkst. litų.

REKLAMA

Rūpintųsi savo verslu

Dabar R.Vanagaitė vadovauja savo viešajai įstaigai „Vilko valia", kuri rengia ekskursijas į sovietinius bunkerius. Kada žlugs ir šitas projektas – neaišku.

„Vilnius yra nepelnytai Europoje užmirštas miestas. Mūsų tikslas turi būti bent jau dvigubai padidinti turistų skaičių„, – motyvą, kodėl veržiasi į valdžią, atskleidė R.Vanagaitė ir tvirtino, kad daugiausia dėmesio skirs būtent turizmo problemoms. Čia nieko keisto, nes jos „Vilko valia“ vykdo būtent turizmo projektus. Bėda tik ta, kad etikos sargai, jei R.Vanagaitė patektų į valdžią, turbūt įžvelgs interesų supainiojimą.

Paprašyta išduoti savo nesėkmių formulę, politikė nebuvo labai šneki.

„LIFE 10 metų garsino Lietuvą, o paskui baigėsi, nes nebebuvo pinigų. Viešųjų ryšių agentūra normaliai veikė, tačiau man nusibodo verslui „piarą" daryti“, – savo nesėkmes teisino R.Vanagaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų