• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš Tomo Vaitkaus („Astana“) ir Gedimino Bagdono („An Post–Sean Kelly“) startą šį sekmadienį prasidėsiančiose 10-osiose „Tour of Qatar“ lenktynėse (2011.02.06-02.11), apžvelgsime, kaip sekėsi „Ladies Tour of Qatar“ lenktynių dalyvėms, tarp kurių buvo ir dvi Lietuvos plentininkės.

REKLAMA
REKLAMA

Trečia laida

„Ladies Tour of Qatar“ lenktynės moterims surengtos dar tik trečią kartą. Trijų etapų varžybos prasidėjo trečiadienį ir baigėsi penktadienį.

REKLAMA

Rasai Leleivytei ir Katažina Sosnai, šiemet atstovaujančioms Italijos komandai „Vaiano Solaritech“, lenktynėse sekėsi ne taip gerai kaip pernai.

(Reuters nuotr.)2010 metais Rasa Leleivytė iškovojo 1 etapo pergalę (kairėje - legendinis Eddy Merckx) (Reuters nuotr.)

Šiemet Rasai nepavyko iškovoti 1 etapo pergalės ir apsivilkti lyderio marškinėlių. Bet 1 etapo distancijoje „Camel Race Track – Dukhan“ (94,5 km) ji finišavo geriausiai iš savo komandos – 34-ta (+16 sek.) ir bendroje įskaitoje nuo australės Rochelle Gilmore („Lotto-Honda“), laimėjusios masinį sprintą, atsiliko 30 sek.

REKLAMA
REKLAMA

Katažina Sosna, finišavusi 86-ta (+39 sek.), bendroje įskaitoje po 1 etapo atsiliko 53 sek.

Nukentėjo griūtyje?

Lietuvos dviratininkių rezultatas pablogėjo po 2 etapo, kuriame, kaip spėjama, distancijoje „Museum of Islamic Art – Lusail“ (104,5 km) jos pateko į masinę griūtį 36-ame km.

Šis etapas buvo ilgiausias (104,5 km per 3 val. 06 min. 51 sek.) ir net užgrūdintai Olandijos dviratininkei Ellen Van Dijk („HTC-HighRoad“), laimėjusiai šį etapą,– nepaprastai vėjuotas.

„Esu olandė ir vėjui esu atspari, bet ši diena buvo nepaprastai vėjuota. Dažniausiai palei kelią auga medžiai ar krūmai, o čia nėra nič nieko,– taigi, dar blogiau nei Olandijoje“.– sakė olandė, buvusi greičiausia iš 7 sprinterių finišo tiesiojoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rasa Leleivytė finišavo aukštoje 11-oje vietoje, tačiau nuo pagrindinės grupės atsilikusi 2 min. 02 sek., o Katažina Sosna – 58-ta (+9 min. 21 sek.).

Bendroje įskaitoje po 2 etapo R. Leleivytė užėmė 22 vietą (+2 min. 34 sek.), o Katažina Sosna – 72 vietą (+10 min. 16 sek.).

Pergalė – draugei atminti

Ellen Van Dijk, laimėjusi 2 etapą ir užėmusi australės Rochelle Gilmore („Lotto-Honda“) vietą lyderių pakyloje, šią pergalę skyrė buvusiai komandos draugei.

„Šią pergalę norėčiau skirti savo komandos draugės Carla Swart, tragiškai žuvusios prieš 2 savaites, atminimui“.– pareiškė Ellen Van Dijk, iškovojusi 2 etapo pergalę ir tapusi lenktynių lydere.

REKLAMA

Trečiąją lenktynių dieną lyderių trejetas (ir laiko skirtumas) išliko nepakitęs, kuriame 1-2 vietas išsaugojo „HTC-HighRoad Women“ komandos draugės: olandė Ellen Van Dijk ir vokietė Charlotte Becker.

Trečioji vieta, kuria prieš metus džiaugėsi Rasa Leleivytė, šiemet atiteko olandei Iris Slappendel, atstovaujančiai amerikiečių komandai „Garmin – Cervelo“.

Toliau pateikiame galutinę įskaitą, kurioje Rasa Leleivytė 3-iąsias „Ladies Tour of Qatar“ lenktynes užbaigė 22 vietoje (+2 min. 34 sek.), o jos komandos draugė Katažina Sosna – 71 vietoje (+10 min. 16 sek.).

REKLAMA

Galutinė įskaita:

1. Ellen Van Dijk (OLA) „HTC-HighRoad Women“ 7 val. 51 min. 04 sek.

2. Charlotte Becker (VOK) „HTC-HighRoad Women“ +15 sek.

3. Iris Slappendel (OLA) „Garmin – Cervelo“ +20 sek.

4. Adrie Visser (OLA) „HTC-HighRoad Women“ +24 sek.

5. Alexis Rhodes (AUS) „Garmin – Cervelo“ +26 sek.

6. Loes Gunnewijk (OLA) „Nederland Bloeit“ +32 sek.

7. Trine Schmidt (DAN) „Garmin – Cervelo“ +32 sek.

8. Rochelle Gilmore (AUS) „Lotto Honda Team“ +02 min.

9. Giorgia Bronzini (ITA) „Italy“ +02 min. 03 sek.

10. Chloe Hosking (AUS) „HTC-HighRoad Women“ +02 min. 14 sek.

...

22. Rasa Leleivytė (LIET) „Vaiano Solaristech“ +02 min. 34 sek.

...

71. Katažina Sosna (LIET) „Vaiano Solaristech“ 10 min. 16 sek.

...

86. .......................................................+19 min. 22 sek.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų