• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neapsisprendusi dėl svarbaus kultūros projekto statuso suteikimo Valdovų rūmams, Vyriausybė laukia institucijų išvadų, ar gali būti tęsiama sutartis su rangovu po to, kai nustatyta daugybė pažeidimų viešuosiuose pirkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrų kabinetas neketina kištis į institucijų ginčą, kai Valstybės kontrolė nematė pagrindo dėl daugybės užfiksuotų pažeidimų stabdyti darbus, tačiau pasiūlė pakeisti sutartį su rangovais.

REKLAMA

Tuo tarpu Viešųjų pirkimų tarnyba konstatavo, kad dėl nustatytų pažeidimų reikia nutraukti sutartį su rangovais ir dėl to turėtų sustoti statybų darbai.

Kultūros ministrą Arūną Gelūną stebina situacija, kai dvi tarnybos vienu klausimu laikosi skirtingų pozicijų. „Manau, kad viešasis interesas reikalautų pabaigti kaip galima sparčiau šį objektą“, - sakė A. Gelūnas, nurodydamas, kad 2013-aisias rūmų patalpas numatyta panaudoti Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungoje renginiams.

REKLAMA
REKLAMA

A. Gelūnas po Vyriausybės pasitarimo patvirtino, kad egzistuoja nuomonė, jog svarbos statuso suteikimas leistų paspartinti Valdovų rūmų statybos procesą, tačiau nurodė, jog šiuo metu būtina „išpainioti mazgą“ dėl teisinių kliūčių.

Statybų rangovai, paaiškėjus, kad Viešųjų pirkimų tarnyba gali siūlyti nutraukti sutartį, pagrasino kreiptis į teismą. Kultūros ministras mano, kad teisminiai ginčai gali užtrukti keletą metų, todėl statybas tektų konservuoti, o tai atsieitų pusseptinto milijono litų.

„Ne ministrų reikalas spręsti tokius teisinius ir sudėtingai atrodančius vidinius prieštaravimus“, - antradienį sakė premjeras Andrius Kubilius ir nurodė, kad Viešųjų pirkimų tarnybos darbą kontroliuojantis Ūkio ministras turėtų dar padirbėti ir pateikti vyriausybei aiškiai suformuluotą variantą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiai dienai Vyriausybė sprendimo neturi. Kultūros ministerija sykiu lauktų kažkokio saliamoniško sprendimo, ką daryti su sutartimi“, - vylėsi A. Gelūnas

Skaičiuojama, kad per 10 metų Valdovų rūmų statybų sąmata padidėjo nuo 114 milijonų iki 367 milijonų litų.

Valstybės kontrolė savo išvadose anksčiau yra nustačiusi nemažai trūkumų ir pažeidimų statybos eigoje. Kai kurie apžvalgininkai negaili kritikos, kad valdovų rūmų statyba, esą, yra nuolatinio įstatymų ignoravimo, korupcijos ir nesąžiningo verslo protegavimo pavyzdys.

Vyriausybė vėl svarstys Valdovų rūmų atkūrimo svarbą valstybei

Valdovų rūmai pabrango

Rangovai nenori atsisakyti Valdovų rūmų atstatymo?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų