REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policininkai – plėšikai

Latvijos miesto Jėkabpilio lošimo namuose įvykdytas ginkluotas apiplėšimas atskleidė teisėtvarkos piktžaizdes. Pasirodė, jog tarp nusikaltėlių būta net keturių policininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Plėšė policininkai

Apiplėšimas įvykdytas tuo metu, kai į lošimo namus „Fenikss“ atvyko inkasatoriai. Plėšikai, paskui juos įsmukę į vidų, prisistatė policininkais ir pasakė, esą vykdoma speciali kovos su narkotikais operacija. Galiausiai susidėjo pinigus į didžiulį maišą ir išnešė už durų. Nepatvirtintais duomenimis, pinigų galėjo būti iki milijono dolerių. Plėšikai išnešė keliasdešimt tūkstančių latų.

REKLAMA

Tik paskutiniu momentu apsaugos darbuotojas suprato, kad vyksta ne policijos operacija, o apiplėšimas.

„Kai gavome signalą, tuoj pat nuvažiavome į kazino. Prie durų stovėjo du policininkai su juodomis kaukėmis ant veidų, – pasakojo Rygos saugos susivienijimo Jėkabpilio filialo direktorius. – Jie iš karto ėmė rėkti, jog vyksta speciali kriminalinės policijos operacija, ir įsakė gulti ant žemės. Prie smilkinio prikišo pistoletą, iškratė kišenes, papurškė į akis dujų, kad nieko nematyčiau.“

REKLAMA
REKLAMA

Bandant plėšikus sulaikyti, vienas policijos pareigūnas žuvo, dar 6 žmonės buvo sužeisti.

Dabar jau žinoma, kad ginkluotame apiplėšime dalyvavo du broliai policininkai iš Tukumo miesto policijos – Denisas bei Pavelas Christoforidžiai (abu jau anksčiau nušalinti nuo darbo, nes vyksta baudžiamasis procesas dėl įvairių tarnybinių nusižengimų ir kyšininkavimo), du specialiojo „Alfos“ būrio pareigūnai – Arvas Žagaras bei Leonidas Kaniuchovas, taip pat vairuotojas Stanislavas Babelis.

Neoficialiais duomenimis, du iš plėšikų nelegaliai dirbo tų pačių lošimo namų inkasatoriais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sulaukė kritikos

Šis apiplėšimas sukėlė Latvijos gyventojų ir valdžios pasipiktinimą policija. Vidaus reikalų ministrė Linda Murniecė sulaukė net raginimų atsistatydinti.

Pati ministrė pripažino, jog dėl šio incidento visa atsakomybė tenka policijai, vis dėlto pati atsistatydinti neketinanti. Ji pareiškė, jog bus nubausti visi, kurie nekontroliavo savo pavaldinių.

L. Murniecė jau nušalino du aukštus „Alfos“ būrio pareigūnus ir laikinai nuo darbo nušalino Rygos regiono policijos valdybos viršininką Intą Kiuzį.

REKLAMA

Tarnybinis patikrinimas vyksta ir Žemgalos regiono policijos valdyboje, kuriai vadovauja Haraldas Laidinis – būtent jam derėjo kontroliuoti, kaip dirba „Alfa“.

Vidaus reikalų ministrės teigimu, atsakingi Rygos regiono policijos bei specialiojo „Alfos“ būrio pareigūnai neteks darbo ir turės atsakyti už tai, kas įvyko lošimo namuose „Fenikss“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų