REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyrai ir moterys – tai žmogiškieji magnetai. Jeigu virš šiukšlių krūvos nešime magnetą, jis pritrauks tiktai giminingus niekučius. Taip ir mes nuolatos traukiame prie savęs panašius daiktus ir užmezgame santykius su tais žmonėmis, kurie panašiai mąsto ir turi giminingų idėjų“ – Džosepas Murfis (Joseph Murphy)

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl kai kurie žmonės taip lengvai patraukia kitų dėmesį, be vargo susibičiuliauja ir visus sužavi, o kiti lieka nuošalyje? Visiems yra tekę bendrauti su žmonėmis, kurie iš karto pakeri savo malonia asmenybe.

REKLAMA

Atrodo, jog jie moka save taip pateikti, o mes nevalingai pajuntame jiems simpatiją, pasitikėjimą ir gerai su jais jaučiamės. Šie asmenys yra įvaldę traukos dėsnį. Jie moka patraukti aplinkinių dėmesį. Tokius vyrus ir moteris paprastai pasirenkame savo mentoriais.

Norėčiau pabrėžti, kad žaviu žmogumi gali tapti kiekvienas. Kai kurie asmenybės aspektai yra įgimti - fizinė išvaizda, bazinis intelektas ir kai kurie talentai. Tačiau kiekvienas žmogus gali išskirti daugelį prigimtinių savybių ir taip jas išlaisvinti, kad taptų asmenybe, kuria žavėsis aplinkiniai. Valdyti traukos dėsnį taip pat galima išmokti.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame straipsnių cikle jums patarsime kaip surasti savo magnetą ir pritraukti kitų dėmesį. Tekstas yra paremtas nuostabia Džosepo Murfio knyga „Pasąmonės galia darbe ir versle“, kurią išleido „Alma Littera“ leidykla.

Asmenybės bruožus galima išsiugdyti

Mūsų asmenybė - tai būdas, kuriuo pristatome save išoriniam pasauliui. Mes ne tik esame gyvūnai, kurie gyvena kaimenėmis ir stengiasi nedingti saviškiams iš akiračio, dar daugiau, mes turime įgimtą polinkį siekti, kad mūsų rūšis mus pastebėtų ir palankiai įvertintų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai kurios asmenybės pranoksta fizinį grožį ir mokslo žinias. Asmenybės žavesys – tai Dievo dovana, kuri palenkia į save tvirčiausius charakterius, atveria kelius į aukščiausius postus, o kartais netgi nulemia tautų likimus.

Žmonės, apdovanoti šia magnetine galia, nesąmoningai daro mums įtaką. Pakliuvę jų akivaizdon, pasijuntame pakylėti. Darbe jie įkvepia savo pavaldinius. Jie padeda atrasti vidines galimybes, apie kurias iki tol net nenutuokėme. Prasiplečia mūsų akiratis, visą kūną užlieja nauja energijos banga, užplūsta palengvėjimo jausmas.

REKLAMA

Daug žavesio šioms patrauklioms asmenybėms suteikia geros, išlavintos manieros. Ne mažiau svarbus elementas yra taktas – galimas daiktas, net pats svarbiausias. Žmogus turi tiksliai žinoti, ką daryti, ir sugebėti tinkamu laiku tinkamai pasielgti. Išpuoselėtas skonis taip pat suteikia asmeninio žavesio. Nes jeigu užgausite kieno nors skonį, užgausite ir jausmus.

Mandagios manieros, nuoširdus elgesys ir kilnumas, t.y. žavus menas patikti, yra pati geriausia investicija. Ji kur kas pelningesnė nei piniginis kapitalas, nes linksmai, maloniai asmenybei visos durys bus atdaros. Tokie žmonės daugiau nei laukiami, jie tiesiog graibstomi.

REKLAMA

Asmenybės bruožus galima išsiugdyti. Net jeigu visi žmonės turi lygias teises ir galimybes, teks pripažinti, kad tikrai ne visi turi vienodą intelektą, vienodą fizinę jėgą ar trykšta ta pačia energija. Tačiau kad ir kokį statusą turėtume, visi galime augti mokydamiesi ir tobulėdami.

Kantrybė, gerumas, didžiadvasiškumas, nuolankumas, pagarba, nesavanaudiškumas, malonus būdas ir nuoširdumas yra pagrindinės ypatybės, padedančios užsitarnauti puikaus žmogaus vardą. Šios savybės nėra įgimtos, jas reikia išsiugdyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deja, kai kurie žmonės, nors ir turėdami visus išvardytus bruožus, nėra laikomi maloniomis asmenybėmis, nes jiems trūksta geros išvaizdos. Kalbu ne apie fizinį grožį. Nebūtina gimti angeliško veido ar atletiško stoto, kad išvaizda būtų gera, tačiau tik tada, kai jūsų drabužiai bus švarūs ir tvarkingi, kai veidą puoš šypsena, kai prausitės ir prisižiūrėsite, bus pastebėtos ir jūsų kilnesnės ypatybės.

Išvaizda labai svarbi, pagal ją susidaromas pirmas įspūdis apie asmenį, o nuo pirmo įspūdžio dažnai priklauso, ar žmonės apskritai leisis su jumis į kalbas ir suteiks progą atskleisti savo vidinius talentus.

REKLAMA

Ne tik jūs esate vertinamas pagal išvaizdą, jūs taip pat susidarote nuomonę apie aplinkinius pagal tai, kaip jiems atrodo. Žmonės instinktyviai stengiasi atkartoti gerą išvaizdą tų žmonių, kuriais žavisi. Jie dėvi panašius drabužius, kopijuoja šukuosenas, bando mėgdžioti jų manieras.

Kitoje straipsnių ciklo dalyje aptarsime tikėjimo ir linksmo nusiteikimo privalumus, kurie tarnauja patraukliam žmogui.

Žilvinas Jogėla

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų