REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio pavakarę, atsakydamas į spaudoje išplatintą žinią apie Ispanijos dviračių sporto federacijos jam skirtą sankciją dėl įtarimo vartojus dopingą „Tour de France 2010“ metu, Alberto Contadoras surengė spaudos konferenciją.

REKLAMA
REKLAMA

Kviečiame susipažinti su keliais fragmentais iš šios spaudos konferencijos, kuri stenografuojama ne viename užsienio sporto tinklaraštyje.

REKLAMA

Niekada nevartojo

„Aš niekada nevartojau dopingo. Manau, kad esu švaraus sportininko pavyzdys. Vienintelė mano klaida yra ta, kad valgiau klenbuteroliu apkrėstos mėsos. Per savo gyvenimą buvau patikrintas daugiau kaip 500 kartų. Tai vykdavo mano namuose, per gimtadienius, jie mane tikrindavo iškvietę iš kino seanso... ir aš su viskuo sutikdavau, nes aš tikėjau šia testų sistema. Anksčiau tikėjau sistema, kuri sugauna apsimetėlius, bet dabar ne tas atvejis. Aš nebetikiu šia sistema. Žinau, kad esu dėmesio centre, todėl niekada nevartojau dopingo“. – sakė Alberto Contadoras.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien man labai liūdna diena. Esu labai nusiminęs. Užvakar aš gavau Ispanijos federacijos pasiūlymą dėl sulaikymo vieneriems metams. Man gėda, kad pirmiausiai tai buvo paviešinta spaudoje, o ne pranešta man. Visa tai parodė, koks menkas yra šis sportas, nes per jį aš šitaip nukentėjau“.

Nepraranda vilties

„Tai [= nuosprendžio apskundimas] yra garbės reikalas. Visi mokslininkai teigia, kad aš esu nekaltas. Ši bausmė nėra teisinga. Man pavyks įrodyti, jog esu nekaltas, esu tuo įsitikinęs“.

„Šiuo metu negalvoju apie dalyvavimą „Tour de France“. Galvoju tik kaip man įrodyti, kad esu nekaltas. Teisinė sistema yra neteisinga ir atgyvenusi, savo noru niekada nevartojau dopingo preparatų. Slenka skausmingi mėnesiai, esu prislėgtas, bet toliau treniruojuosi, laukdamas, kol bus įrodyta mano nekaltybė. Neprarandu vilties“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Verdiktas dar nėra oficialus. Bet kai tai bus oficialu, aš tęsiu savo kovą. Dėkoju savo komandai už didžiulį palaikymą. Būsiu jai ištikimas, kaip ir savo komandos draugams, kurie manimi pasitiki“.

(AFP nuotr.)Savo palaikymą Alberto Contadorui išreiškė ir „Saxo Bank SunGard“ komandos direktorius Bjaarne Riis  (AFP nuotr.)

Ginsis iki galo

„Saxo Bank SunGard“ komandos direktorius Bjaarne Riis, kartu su Alberto Contadoru dalyvavęs surengtoje spaudos konferencijoje, patvirtino ir pabrėžė, kad tiki ispano nekaltumu ir gins jį iki galo. O tam, kad įrodytų tiesą, jie sutelks visas jėgas.

(AFP nuotr.)Kairėje - Alberto Contadoras, dešinėje -  „Saxo Bank SunGard“ komandos direktorius Bjaarne Riis (AFP nuotr.)

Susiję tekstai:

A. Contadoro neprieteliams džiūgauti dar per anksti

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų