REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius neatleidžia iš darbo savo viceministro Aušrio Macijausko. Įtariamojo net dviejose baudžiamosiose bylose atleisti negalima, nes iš tos pačios Tėvynės sąjungos.

REKLAMA
REKLAMA

K.Starkevičius įtariamajam A.Macijauskui net nesiūlo nusišalinti nuo pareigų. Bent tol, kol Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) bei Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokuroras paskelbs savo išvadas.

REKLAMA

Ministras turi mirtiną argumentą – A.Macijauskui iškeltos baudžiamosios bylos ne todėl, kad šis Kėdainių konservatorių vadas galėjo nusikalsti.

K.Starkevičius mano, kad viceministras tapo įtariamuoju tik todėl, kad ant nosies – rinkimai. Ir kasos aparatai turguje.

2008 metais rinkome Seimą, 2009 metais – prezidentą ir Europos Parlamentą, tuoj rinksime savivaldybių tarybas, 2012 metais – vėl Seimą ir t.t. Rinkimai vyksta nuolat.

REKLAMA
REKLAMA

Įsiklausius į K.Starkevičių tampa aišku, kad politikams negalima kelti baudžiamųjų bylų, nes jie visada dalyvauja rinkimuose. Todėl sodinti politikus draudžiama.

Politikai turi teisę plėšti valstybę, prie jos vairo sukišti save ir savus. Lipdami per sąžiningų žmonių galvas ir pasišluostydami įstatymu.

Tokią teisę jiems garantuoja titano skydas – rinkimai. Kiekvienas apsivogęs, į postą prakišęs beraštį, bestuburį giminaitį, partijos bičiulį, su kuriuo tiek išgerta, tiek paskirstyta biudžeto, ES lėšų, negali būti pričiuptas STT ar prokurorų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagautas už rankos už aiškų Baudžiamojo kodekso straipsnio pažeidimą privalo vartoti ministro K.Starkevičiaus siūlomą panacėją.

Šis vaistas paprastas. Svarbu garsiai šaukti, kad viskas, ko ėmėsi pareigūnai, tėra politikavimas.

Mikstūra suveikia akimirksniu. Be šalutinio poveikio ir pasekmių. Nereikia tartis nei su gydytoju, nei su vaistininku. Nei su advokatais.

Ties kalėjimo vartais balansuojantys žaidimai vyksta tyloje. Kėdainių geodezininkas be konkurso tampa Kauno veterinaru ir po mėnesio atgimsta Kėdainių žemėtvarkininku.

REKLAMA

Sovietiniais metais taupomojoje kasoje dirbusi Kėdainių geodezininko žmona tiesiai iš kaimo verslo šauna į Nacionalinę mokėjimo agentūrą ir taip pat be konkurso reinkarnuojasi jau Kėdainių mokesčių inspekcijos viršininke.

Įtariamojo viceministro brolis sužlugdo verslą Kėdainiuose, palieka skolų uodegas svetimoms įmonėms ir žmonėms, todėl tylą randa tik tarp Kauno kiemsargių. Skolų išieškotojai čia net neieškotų.

Net krišnaitų jogas mistikas pavydėtų tokios reinkarnacijos: iš šiukšlių surinkimo įmonės į mokesčių inspekciją. Ir ne bet kur, o tą į skyrių, kur išieškomos nepriemokos valstybei.

REKLAMA

Stebint vis plačiau verpiamą švogerių Lietuvos voratinklį, net ir ministro K.Starkevičiaus argumentai tampa įtikinami.

Prokurorai, STT agentai ir kiti pareigūnai: nelįskite prie tų, kurie valdžioje, nes nuo jų priklauso ir jūsų tarnybos Lietuvai klausimas.

Nėra garantijos tik dėl vieno – ar įtariamajam bent vienoje baudžiamojoje byloje būtų leista dirbti kiemsargio darbą nenusišalinant nuo šluotos? Ne viskas, kas leidžiama viceministrui, galima šlavėjui.

Redakcijos skiltis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų