• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsibėgėjant gripo sezonui kyla vaistinių pelnai. Vaistininkai sako, kad žmonės medikamentus perka ne taip paniškai kaip pernai, bet išleidžia ne ką mažiau.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto pernykščius pelnus, sumušusius pastarojo meto rekordus, vargu ar farmacininkams pavyks pasiekti, praneša LTV informacinė laida „Šiandien“.

REKLAMA

Daugėjant sergančiųjų ir persišaldžiusiųjų, daugėja ir žmonių vaistinėse. Vaistininkai sako, jog nors dabar žmonės elgiasi ramiau nei pernai, kai kiaulių gripas šalyje sukėlė paniką, tačiau ir šiemet iš lentynų šluoja viską: arbatas, vitaminus, profilaktinius vaistus, receptinius.

„Šiaip aš nesergu, labai retai sergu, bet reikia namuose turėti. [Jei nepanaudoju,] išmetu, taip dažniausiai ir būna, kad išmetu“, – sakė vaistinėje kalbintas jaunuolis. Jis tvirtino, jog išleistų pinigų ir tokiu atveju negaila: „Ne, juk perki dėl sveikatos“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot vaistininkų, šį mėnesį vaistų pardavimai ypač išaugo ir 3–5 kartais viršijo gruodžio prekybą.

„Receptinių vaistų [paklausos] pakilimas stebimas nuo sausio pradžios, tuo metu produktai nuo peršalimo jau pakankamai stipriai ir gruodį buvo perkami“, – teigia Simas Lilas, „Eurovaistinės“ komunikacijos atstovas.

Į vaistines atėję žmonės sako, kad dabar, įsisiūbuojant gripui, per vieną kartą išleidžiantys mažiausiai 50 Lt. Nes be gydytojo išrašytų vaistų, įsigyja ir keletą profilaktinių.

„Susergi ir perki. Jeigu reikia profilaktiškai, tai pasižiūri į kainas, bet kai susergi – perki ir viskas“, – sakė LTV Naujienų tarnybos kalbinta moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„[Šiemet] pirkėjas daugiau pinigų išleidžia tiems vaistams, kurie skirti ne ligai gydyti, bet profilaktikai. Praktiškai skiria dvigubai daugiau pinigų nei pernai sezono metu buvo skiriama“, – teigia „Litfarmos vaistinės“ komercijos direktorė Asta Ambrazevičienė.

Pirkėjai sako pastebintys, kad vaistai brangsta kone valandomis. Skaičiuojama, kad dabar išsigydyti gripą ar plaučių uždegimą kainuoja apie porą šimtų litų. Todėl perkant vaistus įvairiais būdais bandoma taupyti.

„Pasistengiu pasinaudoti akcija. Būna, kad perku ir ne visą pakuotę, prašau, kad lapeliais duotų, kad mažiau“, – pasakojo viena vaistinės klientė.

Vaistininkai prognozuoja, kad pernykščio vaistų pardavimo, kai buvo mušami pastarojo meto rekordai, nepavyks pasiekti, tačiau esą šio sezono medikamentų pirkimas dar tik kyla.

Kristina Garalevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų