REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Planuojamas pasaulinės ekonomikos augimas ateinantį dešimtmetį turės būti skatinamas papildomais 100 trln. JAV dolerių skolos, teigiama Pasaulio ekonomikos forumo (PEF) pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad dabartinės skolos lygio padvigubinimas galėtų būti pasiektas nedidinat naujos krizės rizikos. Tačiau mokslininkai perspėja, kad valstybių vadovai turi būti atsargūs dėl per didelio keditų kiekio, nes būtent dėl to prasidėjo dabartinė krizė.

REKLAMA

,,Mūsų kišenės buvo perpildytos skolintais pinigais ir tai atvedė visą finansų sistemą prie žlugimo slenksčio, - teigiama ataskaitoje, parengtoje kartu su konsultacine įmone ,,McKinsey„. – Skolinimasis buvo augimo variklis ir reikės dar skolintis, norint išlaikyti augimą ir paskatinti besivystančias rinkas.“

Pasauliniai kreiditų ištekliai per pastaruosius metus padvigubėjo nuo 57 trln. iki 109 trln dolerių.

PEF teigimu, auganti kreditų paklausa gali būti patenkinta ,,atsakingai, darniai ir su mažiau krizių„. Tačiau perspėjama, kad norint pasiekti šį tikslą, finansinės institucijos, reguliavimo tarnybos ir politikos formuotojai turi vykdyti griežtesnę kontrolę, kad būtų išvengta netvarių paskolų, rizikos ir kredito trūkumų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų