REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva tikisi sulaukti kompensacijos iš Rusijos už kruvinuosius Sausio 13–osios įvykius, teigia užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės geros valios gesto iš Rusijos vyriausybės sprendžiant žmogiškojo gailesčio ir atitinkamos kompensacijos klausimą“, – rusų dienraščiui „Kommersant“ ir naujienų agentūrai „Interfax“ ketvirtadieninį kalbėjo ministras.

REKLAMA

„2011 metais minime 20-ąsias Rusijos ir Latvijos diplomatinių santykių atkūrimo ir 20-ąsias tragiškų Sausio 13 dienos įvykių metines. Šios progos gali atverti naujas galimybes dvišalio dialogo plėtrai“, – ministrą cituoja lrt.lt.

Lietuva šiemet pirmininkauja Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO), tad A. Ažubalis teigia kaip šios organizacijos atstovas vasario pradžioje atvyksiantis į Maskvą, praneša naujienų agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Bandydama nuversti teisėtai išrinktą ir nepriklausomos valstybės atkūrimą paskelbusią Lietuvos valdžią sovietų kariuomenė 1991 metų sausio 13 dieną Vilniuje jėga užėmė Televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos pastatą.

Desantininkams nutraukus televizijos ir radijo laidas darbą pradėjo Kauno radiofonas ir televizija Sitkūnuose.

Sovietų kariuomenė tuomet neišdrįso pulti Aukščiausiosios Tarybos–Atkuriamojo Seimo rūmų, kuriuos saugojo dešimtys tūkstančių taikių žmonių. Tačiau prie Televizijos bokšto nebuvo išvengta aukų – desantininkams pradėjus su karine technika važinėti po minią ir šaudyti į beginklius žmones žuvo 14 ir buvo sužeisti daugiau nei tūkstantis laisvės gynėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų