REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilnius išlieka vienintele Europos Sąjungos valstybių sostine, kuri neturi nacionalinėms futbolo rinktinėms oficialioms rungtynėms UEFA keliamų reikalavimų atitinkančio stadiono. Sostinėje paskutinį kartą oficialias rungtynes Lietuvos rinktinė žaidė 2005 metais, rašo zalgiris-vilnius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybė ketina taisyti situaciją ir šiais metais numatė investicijas sporto bazių statybai ir atnaujinimui. Sostinės savivaldybės planuose – modernus, futbolui skirtas stadionas, talpinantis 10-12 tūkstančių žiūrovų. Jį būtų galima pastatyti iki 2013 metų. Po Vilniaus miesto sporto tarybos posėdžio pakalbinome sostinės vicemerą Gintautą Babravičių.

REKLAMA

– Kada Vilniuje atsiras modernus, europinius standartus atitinkantis futbolo stadionas?

– Stadiono nebuvimas – problema, kuri bado akis ne tik patiems vilniečiams, bet jau tapo mūsų gėda ir tarptautiniu mastu. Nei nacionalinė futbolo rinktinė neturi kur sostinėje žaisti, nei klubai. „Žalgiris“ pernai padarė didžiulį šuolį – „atgimė iš pelenų“ ir tapo bronziniu prizininku. Tai, kad Vilnius neturi kompaktiško stadiono yra didelė bėda. 2013 metais Lietuvoje vyks Europos jaunių futbolo čempionatas. Jeigu Vilnius nori, kad šis renginys neaplenktų sostinės ir čia vyktų Europos čempionato rungtynės, privalo pasistatyti nedidelį, 10-12 tūkstančių vietų stadioną.

REKLAMA
REKLAMA

– Kiek kainuotų toks stadionas?

– Stadiono kaina – apie 80 milijonų litų. Tokia kaina būtų už galutinį projekto įgyvendinimą, liaudiškai sakant „su rakto įteikimu“. Iki 50 milijonų litų yra numačiusi skirti Vyriausybė, kaip tarptautinių organizacijų paramą apie 2 milijonus eurų skirtų Lietuvos futbolo federacija. Vilniaus miestas galėtų prisidėti savo iniciatyva ieškant vietos, rengiant projektą. Jeigu viskas vyks sklandžiai, galima tikėtis, kad iki 2013 metų Vilnius turės futbolo stadioną.

– Kurioje sostinės vietoje gali iškilti naujas stadionas?

– Šiuo metu vyksta vietos parinkimo darbai, diskutuojama dėl kelių variantų. Galimos vietos – buvęs „Darbo rezervų“ stadionas Vingio parke, neatmetama galimybė stadioną statyti Žirnių gatvėje. Tačiau Žirnių gatvėje kyla problemų, nes reikia išpirkti tris privačius žemės sklypus, pastatyti viaduką per greitkelį ir nutiesti kelią gyventojams. Todėl projektas užtruktų ir pabrangtų. Lietuvos futbolo federacija neseniai perėmė „Vėtros“ stadiono valdymą, tačiau ten plėsti stadiono nėra galimybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Koks likimas jau ne vieną dešimtmetį Šeškinėje statomo nacionalinio stadiono?

- Yra prošvaisčių ir dėl nacionalinio stadiono, šis projektas gali atgimti. Noriu pabrėžti, kad jokios konkurencijos tarp šių stadionų nėra. Nacionalinis stadionas bus multifunkcinis, ten sportas užims apie 25 procentus visos veiklos. Tik futbolui skirti stadionai, apie kokį kalbėjome, Europoje statomi jau da /span>

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų