• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Profesionalių dviratininkų asociacijai (sutr. CPA) atlikus apklausą dėl radijo ryšio grąžinimo į lenktynes Italijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Šveicarijoje, Olandijoje ir Belgijoje, iš 344 apklaustųjų „už“ pasisakė 207 dviratininkai, 40 – „prieš“, o vienas ketvirtadalis respondentų – ieškodami kompromiso – bevelytų sutikti nebent su daliniu radijo ryšio apribojimu, praneša Cyclingnews.

REKLAMA
REKLAMA

Šios asociacijos prezidentas Gianni Bugno, patenkintas apklausos rezultatais, sakė: „Džiaugiuosi, kad dviratininkai turi galimybę išsakyti savo nuomonę tais klausimais, kurie juos tiesiogiai liečia dirbant savo darbą ir siekiant užtikrinti jų saugumą. Tikiuosi, kad į jų nuomones bus atsižvelgta. Manau, kad daug svarbiau yra leisti priimti sprendimą patiems dviratininkams, o ne pastatyti juos prieš faktą“.

REKLAMA

„Prieš“

Belgų klasikas Philippe Gilbert („Omega Pharma-Lotto“) yra mažumos pusėje ir savo pasirinkimą argumentuoja Pasaulio čempionato varžybomis (Geelonge, Australijoje), kurių metu ir buvo priimtas draudimas naudoti radijo ryšį.

„Geelonge buvo puiku, man patiko. Aš tai asmeniškai, jeigu turėčiau sprendimo laisvę, važiuočiau be racijų. Matau lenktynes, jaučiu lenktynes, taigi, man daugiau nieko nereikia. Laimėjau „[Giro di] Lombardia be radijo ryšio. Tiesiog palaikiau kontaktą su savo komandos draugais, o ne su lydinčiu ekipažu, kas yra daug svarbiau – tavo komanda, o ne sporto direktorius“.– teigia Ph. Gilbert, besibaigiant 2010-iesiems Belgijoje pripažintas geriausiu metų sportininku.

REKLAMA
REKLAMA

(Reuters nuotr.)Dviratininkas Philippe Gilbert (dešinėje) - geriausias 2010 metų Belgijos sportininkas (Reuters nuotr.)

„Jeigu lenktynių pradžioje ir būnu su ausinukais, vėliau dažniausiai juos išsiimu. Daugybė dviratininkų pasisako už radijo ryšį, nes yra įsitikinę, kad tai juos apsaugos. Bet aš šito nesuprantu. Gerbiu [įsitikinimą], bet nesuprantu. Jie sako, kad tai padidina pavojaus riziką, jei nežinai, kas laukia artimiausiame posūkyje. Bet juk tokia pati rizika yra ir kai pavojingame posūkyje sporto direktorius tau rėkia į ausį: išeik į pirmąjį 10-uką!“.– pasakojo Philippe Gilbert.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Už“

Su pastaruoju teiginiu sutinka ir liuksemburgietis Andy Schleckas („Leopard - Trek“), pritariantis, kad sporto direktoriai tikrai nėra pagrindiniai lenktynių veikėjai, tačiau už ausinukus lenktynėse jis pasisako 100 procentų, tvirtindamas, kad tai „pliusas saugumui“.

„Mus gali pasiekti informacija apie tai, kur laukia pavojai ir kaip jų išvengti. Nesuprantu, kodėl tiek daug diskutuojama šia tema ir kodėl šį ryšį siekiama uždrausti. Tai juokinga, tai tas pats kaip grįžti atgal laike“.– sako Andy Schleckas, išrinktas geriausiu 2010 metų Liuksemburgo sportininku.

REKLAMA

(Reuters nuotr.)Geriausias Liuksemburgo 2010 metų sportininkas - dviratininkas Andy Schleckas (Reuters nuotr.)

Alternatyva

Šioje aistras kurstančioje ir vis dar atviroje diskusijoje alternatyvią išeitį pasiūlė Olandijos komanda „Rabobank“, pasilūliusi lenktynių metu vykstančias komunikacijas tarp sporto direktorių ir dviratininkų transliuoti TV eteryje ir šią idėją žadanti pademonstruoti jau šių metų pavasario klasikinėse lenktynėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų