• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė pritarė siūlymui, kad motinystės, ar tėvystės trijų mėnesių atostogas galėtų gauti ir vyresnius nei trejų metų vaikus įsivaikinę žmonės. Jeigu Seimas pataisoms pritars, jos įsigaliotų nuo liepos. Tokių atostogų metu būtų mokama 70 proc. kompensuojamojo darbo užmokesčio išmoka. Manoma, kad galimybė gauti šias mokamas atostogas paskatins įvaikinti daugiau vyresnių vaikų.

REKLAMA
REKLAMA

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos duomenimis, šiuo metu per metus įvaikinama apie 40 vyresnių nei dvejų metų vaikų.

REKLAMA

„Įsivaikinant ir vyresnį negu 3 metų amžiaus vaiką būtų   suteikiamos 3 mėnesių atostogos įmotei, arba įtėviui, čia jau priklauso nuo susitarimo šeimoje, tam, kad 3 mėnesius būtų galima būsimiesiems tėveliams namų aplinkoje dažniau būti su vaiku ir vaikui būti saugesniam.

Taigi pakeitimai numato, kad 3 mėnesių apmokamos atostogos, kurių metu būtų mokama 70 proc. darbo uždarbio išmoka ir kitos socialinės garantijos, kurios yra teikiamos auginant vaikus iki 3 metų šeimoje, taigi tie dalykai turėtų paskatinti ir sudaryti geresnes sąlygas įvaikinti vaikus ir vyresnius,“ – sakė Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Ramūnas Ožalas, Aurelija Malakauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų