• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai nutraukė ikiteisminius tyrimus dėl Laimutės Kedienės ir Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės nepagarbos teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas dėl nepagarbos teismui buvo pradėtas Generalinėje prokuratūroje, pagal Teisėjų tarybos pirmininko pareiškimą. Jame buvo nurodyta, kad L. Kedienė, išklausiusi pernai lapkričio 17-osios Panevėžio miesto apylinkės teismo nutartį nutraukti ikiteisminį tyrimą ir duodama žiniasklaidos atstovams interviu, žodžiu išreiškė nepagarbą teismui. Ikiteisminį tyrimą buvo pavesta atlikti Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorams.

REKLAMA

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras ištyrė su pareiškimu susijusias aplinkybes ir priėmė nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl N. Venckienės. Nutarime nurodyta, kad vertinant teisėjos pasakytus žodžius yra būtina analizuoti visą jos pasisakymo turinį, o ne atskirus, iš konteksto paimtus teiginius, kurie buvo viešai paskelbti žiniasklaidos priemonėse.

Tame pačiame nutarime dėl ikiteisminio tyrimo nutraukimo L. Kedienei taip pat buvo įvertinti visi L. Kedienės pasisakymai Panevėžio apylinkės teisme. Per tyrimą, anot Šiaulių apygardos prokuratūros išplatinto pranešimo, buvo įvertintos visos nustatytos aplinkybės, konstatuota, kad jos veiksmuose nebuvo nusikalstamos veikos, numatytos Baudžiamajame kodekse.

Toks Šiaulių prokurorų spendimas pareiškėjų, Teisėjų tarybos, dar gali būti apskųstas aukštesniajam prokurorui ar ikiteisminio tyrimo teisėjui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų