REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Deginimasis saulėje, ankstesniuose tyrimuose sietas su odos vėžiu, pasirodo, turi ir privalumų – įdegusios moterys atrodo seksualesnės.

REKLAMA
REKLAMA

Tai įrodančio tyrimo metu dalyviai vertino moterų seksualumą žiūrėdami jų nuotraukas. Buvo pateikta po du kiekvienos moters atvaizdus – natūralaus gymio bei su įdegiu.

REKLAMA

Nuotraukų retušavimo programa įdegis buvo „pridėtas“ 45-ioms 21-35 metų amžiaus moterims. Originalios ir pakoreguotos nuotraukos buvo pateiktos skirtingu metu.

Atskleista, jog patobulintos nuotraukos tyrimo dalyviams pasirodė du kartus patrauklesnės.

Rodos, įvairių sveikatos organizacijų įspėjimai apie galimą odos vėžio pavojų žmonių apsisprendimui turi mažai įtakos.

„Žmonės mano, jog įdegę asmenys – žavesni, atrodo sveikiau. Nepaprastai sunku priversti nedaryti to, kas suvokiama kaip teigiamas dalykas. Panaši situacija buvo su rūkymu, ypač jauniems žmonėms – jie šį įprotį tapatina su buvimu suaugusiu ir sunku su tuo kovoti.“,- pasakoja dermatologė.

REKLAMA
REKLAMA

Saikingas mėgavimasis saule iš tiesų naudinga – tai padeda žmogaus organizmui gaminti vitaminą D, kuris labai svarbus sveikatai. Tačiau atrodymui sveikesniu įdegis medicininio pagrindo neturi.

„Nėra abejonių, jog UV spinduliai turi įtakos odos vėžio atsiradimui, ypač deginantis soliariume. Tačiau žmonės vis tiek neatsisako noro būti tamsesniais“,- pasakoja dermatologė.

„Visi melanoma sergantys mano pacientai, ypač jaunos merginos, mėgo degintis soliariume“,- neigiamą UV spindulių savybę patvirtino  gydytoja.

20 minučių soliariume prilygsta visai dienai paplūdimyje, be jokios apsaugos nuo saulės. Tačiau kol patys nesusiduria su sveikatos problemos, žmonės nelinkę tuo patikėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų