REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pavaduotoją, Europos Parlamento narį Juozą Imbrasą stebina premjero Andriaus Kubiliaus Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimo dėl šios partijos lyderio Rolando Pakso įvertinimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Visą Lietuvą užklojusį baltą sniegą vadinti juodais pelenais gali tik tokios lakios fantazijos žmogus kaip dabartinis Lietuvos premjeras. Laikyti laimėjimu aiškų ir nedviprasmišką Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimą, kad Lietuva pažeidė Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvenciją ir privalės pakeisti teisės aktus, yra mažų mažiausiai absurdiška“, – sakė J. Imbrasas.

REKLAMA

Politiko manymu, baimė atsakyti už savo veiksmus 2003–2004 metais, kai A. Kubilius aktyviai dalyvavo verčiant R. Paksą, būtent ir pagimdė dabartinio premjero frazę apie tai, kad R. Paksas pralaimėjo.

„Tuometinis Seimo narys A. Kubilius buvo vienas iš aktyviausių komisijos, rengusios dokumentus šalies vadovo nušalinimui, narių. Matyt, bijodamas tautos rūstybės ir atpildo, jis visus ir bando įtikinti, kad balta yra juoda“, – kalbėjo J. Imbrasas.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas sako, kad premjeras kuo greičiau turėtų grįžti į Lietuvą ir įsitikinti, kokios spalvos sniegas iš tiesų yra. „Ir ne tik – turėtų kuo greičiau eiti jo kasti. Nesuprantu, kiek gi galima Sicilijoje, kuri žinoma kaip mafijos žemė, būti. Nebent mūsų Vyriausybės vadovas ten stažuojasi“, – ironizavo J. Imbrasas.

Komentuodamas EŽTT sprendimą, premjeras A. Kubilius pareiškė, kad R. Paksas pralaimėjo Strasbūre. „R. Paksas Strasbūre pralaimėjo. Lietuvos teismų sprendimai nepanaikinti, nekalbama apie kaltės panaikinimą ar išteisinimą. Tiesiog pasakyta, kad draudimas dalyvauti parlamento rinkimuose iki gyvos galvos yra per griežtas. Tai reiškia, kad reikia peržiūrėti bausmės terminą“, – tokią premjero poziciją žiniasklaidai perdavė jo patarėjas Virgis Valentinavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų