• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos policija kaupia duomenis apie žmones, kurie pranešė apie padarytus nusikaltimus skambindami telefono numeriu 999, skelbia šalies naujienų kanalas „Sky News“.

REKLAMA
REKLAMA

Anglijos ir Velso policijos atstovai patvirtino, kad yra sukaupta informacijos apie šimtus tūkstančių žmonių, nors jie nėra įtariami kuo nors nusikaltę. Vakarų Midlendų policija savo duomenų bazėje turi informacijos apie daugiau nei milijoną žmonių, kurie per pastarųjų 12 metų skambino pareigūnams pranešti apie nusikaltimus, nors tie žmonės nėra įtariamieji.

REKLAMA

Taip pat, „Sky News“, duomenimis, Lankašyro , Klivlendo, Eivono ir Somerseto, Glosteršyro, Vakarų Mersijos ir Šiaurės Velso policijos daliniai kiekvienas turi informacijos apie daugiau nei 150 tūkst. niekuo nekaltų žmonių.

Policijos pareigūnai teigia, kad numeriu 999 ar vietos policijos nuovadoms skambinančių žmonių asmeniniai duomenys, įskaitant vardus ir pavardes, adresus, informaciją apie kilmę, yra nuolat kaupiami ir gali būti panaudoti būsimiems nusikaltimų tyrimams.

Žmogaus teisių organizacijos „Privacy International“ atstovas Gusas Hoseinas sakė, kad toks duomenų kaupimas gali būti pavadintas nedemokratišku. „Ateina laikas, kai policija nebežiūri į visuomenės narius kaip į žmones, kuriuo reikia saugoti, ir ima į juos žiūrėti kaip į potencialius nusikaltėlius. Iki šiol taip vykdoma tik nedemokratiškose šalyse, tačiau bijau, kad mes jau peržengėme šią ribą“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų