REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visoje Lietuvoje pirmadienio popietę elektros dar neturėjo apie 2 tūkst. vartotojų, praneša Lietuvos skirstomųjų tinklų operatorius LESTO.

REKLAMA
REKLAMA

LESTO duomenimis, Rokiškio rajone be elektros dar yra 650 vartotojų, Ignalinos rajone – 353, Anykščių rajone – 216, Zarasų – 204, Kelmės rajone – 116, Akmenės rajone – 120.

REKLAMA

Pasak LESTO Dispečerinio valdymo depart

amento skyriaus vadovo Ervino Pareigio, šiuose regionuose dirba beveik 150 brigadų, kurios šalina gedimus.

„Brigadų skaičius yra optimalus – daugiau nebūtų įmanoma vienoje vietoje jų suvaldyti“, – Lietuvos radijui sakė jis.

Didžiajai daliai likusių vartotojų elektros tiekimą tikimasi atstatyti pirmadienį, jei tik nebetrukdys oro sąlygos.

„Šiandien turėtume daugumoje pagrindinių vietų tiekimą atnaujinti, gali likti nebent keli pavieniai atvejai“, – sakė LESTO atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

E. Pareigio teigimu, gedimus šalinti trukdo tai, kad kai kurios vietovės yra sunkiai privažiuojamos.

„ Pagrindinės gedimų priežastys išlieka tos pačios. Tai gausaus, šlapio sniego neatlaikę, užvirtę medžiai. Vietovės yra sunkiai privažiuojamos, sunkiai pasiekiamos, tenka pasitelkti pačią galingiausią techniką, kokią tik įmanoma rasti. Prašome seniūnijų ar vietos gyventojų pagalbos, kas galėtų prisidėti kokia technika, kad greičiau tiekimą atnaujinti“, – Lietuvos radijui teigė jis.

Nuo sausio 1-osios apie elektros gedimus gyventojai gali pranešti trumpuoju numeriu 1802. Pasak E. Pareigo, dabar gaunama vos keletas pranešimų apie naujus gedimus.

„Telefonu 1802 galima kreiptis dėl visų tinklo gedimų, elektros tiekimo nutrūkimų, taip pat jeigu gyventojai kažkur pamato nuvirtusius stulpus, nutrūkusius, ant žemės gulinčius laidus. Prie tokių vietų geriau nesiartinti, nes gali kilti grėsmė sveikatai ir gyvybei. Apie tai galima pranešti ir pagalbos telefonu 112 – žmogus bus sujungiamas su mūsų dispečeriu“, – sakė LESTO atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų