REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spąstais stirną ir bebrą pagavęs Videniškių seniūnijos gyventojas turės sumokėti tūkstantinę baudą bei atlyginti gamtai padarytą žalą.

REKLAMA
REKLAMA

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Molėtų rajono agentūros pareigūnai ketvirtadienį išsiaiškino, kad Videniškių seniūnijos gyventojas kilpa sugavo stirną ir grobį parsinešė į namus. Aplinkosaugininkai kartu su policijos pareigūnais apžiūrėjo „kilpininko“ sodybą ir aptiko dar šiltą stirnos jauniklio mėsą, bebro kailį, kilpų ir spąstų žvėrims gaudyti, o į šalia namo esantį šiukšlių konteinerį buvo išmestas ką tik išdorotos stirnos kailis.

REKLAMA

Iš pradžių sodybos šeimininkas tikino, kad bebro kailį pirkęs iš nepažįstamo asmens, nes norėjęs pasisiūdinti kepurę, tačiau negalėjo paaiškinti, kaip šaldytuve atsirado bebro uodega. Už kelių šimtų metrų nuo namo buvo rastos dar trys pastatytos kilpos. Priremtas įrodymų, pažeidėjas prisipažino, kad gruodžio 30 d. rytą pastatė kilpas, į kurias ir pakliuvo stirnos jauniklis. Jį nušovė savigynai skirtu pistoletu „Makarov“. Taip pat pažeidėjas parodė, kur prieš dvi dienas spąstais sugavo bebrą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiam piliečiui gresia nuo dviejų iki keturių tūkstančių litų bauda, bus konfiskuoti brakonieriavimo įrankiai ir priemonės, taip pat teks atlyginti gamtai padarytą 400 litų žalą.

Pasak Aplinkos ministerijos pranešimo, šiemet šis pažeidėjas jau buvo pakliuvęs į Molėtų rajono agentūros pareigūnų akiratį. Akcijos „Lašiša 2010“ metu jis buvo sulaikytas prie Siesarties upės su jau paruoštais statyti tinklais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų