REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) atmetė privačios bendrovės „Miesto energija“ skundą dėl jos licencijos teikti šilumą ukmergiškiams sustabdymo.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą, priėjo išvadą, kad Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), sustabdydama licencijos UAB „Miesto energija“ galiojimą, pagrįstai gynė šilumos vartotojų teises ir teisėtus interesus, kol Ukmergės rajono savivaldybė ir bendrovė „Miesto energija“ išspręs tarpusavio ginčą.

REKLAMA

VKEKK nutarimas atitinka Energetikos bei Šilumos ūkio įstatymų nuostatas, būtinumo ir proporcingumo principus, užtikrinant nepertraukiamą šilumos ir karšto vandens tiekimą vartotojams artėjant žiemai, todėl yra teisėtas, pagrįstas ir nėra teisinio pagrindo jį naikinti, teigiama teismo pranešime spaudai.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per keturiolika dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

REKLAMA
REKLAMA

UAB „Miesto energija“ aiškino teismui, kad šilumos tiekimo licencija sustabdyta dėl ekstremalios situacijos Ukmergės rajone paskelbimo, o tokio teisinio pagrindo reglamentuojantys teisės aktai nenumato.

Bendrovės teigimu, jokių vykdomos licencijuojamos veiklos pažeidimų Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija bendrovės veikloje nenustatė. Pareiškėja tvirtino teismui turinti visas sąlygas ir teisę tiekti šilumos energiją ir karštą vandenį bei galinti nepertraukiamai aprūpinti Ukmergės rajono gyventojus šilumos energija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija teismui paaiškino, kad komisija priėmė sprendimą sustabdyti „Mieste energija“ šilumos tiekimo licencijos galiojimą, atsižvelgdama į „Miesto energija“ licencijuojamos šilumos tiekimo veiklos patikrinimo akto išvadas, į Ukmergės rajono ekstremalių situacijų komisijos nurodymus bei vadovaujantis tuo, jog pagal Šilumos ūkio įstatymą savivaldybės turi pareigą organizuoti šilumos tiekimą šilumos vartotojams.

Komisija taip pat įvertino spalio pradžioje vėstančius orus ir tuo pačiu viešąjį Ukmergės rajono gyventojų interesą būti aprūpintais šilumos energija bei karštu vandeniu.

ELTA primena, kad ekstremali situacija Ukmergės savivaldybėje paskelbta rugsėjo 28 dieną. Konfliktas tarp Ukmergės savivaldybės ir Ukmergės šilumos tinklus išsinuomojusios privačios bendrovės „Miesto energija“, tiekusios šilumą ir karštą vandenį Ukmergės savivaldybės gyventojams, yra neišspręstas iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų