REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žurnalas „The Economist“ paskelbė demokratijų reitingą, pagal kurį Lietuva užima 48-tą vietą – palyginti aukštą, tačiau žemesnę negu kaimynės Lenkija, Estija ir Latvija.

REKLAMA
REKLAMA

Demokratiškiausia pasaulio šalimi laikoma Norvegija. Įkandin jos seka kitos Šiaurės Europos šalys: Islandija, Danija ir Švedija. Šiaurinį demokratijų kvartetą „praskiedžia“ dvi pietinės šalys – Australija ir Naujoji Zelandija, o septintoje vietoje puikuojasi Suomija.

REKLAMA

Pirmajame dešimtuke Baltijos valstybių nėra. Aukščiausią vietą iš jų užima Estija (33-čia). Latvija užima 41-mą poziciją, o Lietuva, kaip minėta – 48-tą.

Estija, Latvija, Lietuva ir Ukraina (ji 67-ta) pateko į „pažeistų demokratijų“, arba „demokratijų su škvalais“, kategoriją. Tai antrasis iš keturių valstybių demokratiškumo lygių. Pačių demokratiškiausių šalių sąraše yra 26 valstybės.

Rusija, reitinge pažymėta 107-uoju numeriu, pateko į trečią lygį – vadinamųjų „hibridinių režimų“ sąrašą, o Baltarusija (130-oje vietoje) – į blogiukų, „autoritarinių režimų“, kategoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Leidinyje pažymima, jog daugelio pasaulio ekonomikos lyderių nėra pirmajame demokratijų dešimtuke. Antai Vokietija užima 14-tą poziciją, JAV – 17-tą, Ispanija – 18-tą, Didžioji Britanija – 19-tą, Pietų Korėja 20-tą, Japonija – 22-rą, Italija – 28-tą, Prancūzija – 31-mą.

Paskutinės, 167-osios pozicijos, niekam neužleidžia Šiaurės Korėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų