REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minsko teismas pirmadienį atmetė prašymą iš areštinės paleisti rusus, kurie buvo sulaikyti per protestus Minske, kilusius po prezidento rinkimų, pranešė „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Per protestus, kilusius po Baltarusijos prezidento rinkimų, iš viso buvo sulaikyta 600 žmonių, iš jų 11 rusų. Daug žmonių buvo sužeista, kai milicija panaudojo jėgą, siekdama išvaikyti demonstrantų minią, bandančią šturmuoti parlamentą. Protestai kilo, kai Centrinė rinkimų komisija paskelbė, kad Baltarusijos prezidento rinkimus laimėjo Aleksandras Lukašenka.

REKLAMA

Vienas iš sulaikytųjų rusų – Aleksandras Baranovas buvo įkalintas 10 dienų. Jis pateikė apeliaciją dėl tokio teismo nuosprendžio, teigdamas, kad nieko bloga nepadarė. Jis atsitiktinai atsidūrė protestuotojų minioje. A. Baranovas pasakojo stovėjęs autobuso stotelėje ir laukęs savo merginos.

Rusijos ambasada Minske, kuri anksčiau reikalavo paleisti visus Rusijos piliečius, teigė pateiksianti apeliaciją dėl šio teismo sprendimo. „Ambasada nepatenkinta tokia įvykių eiga ir rengiasi pateikti apeliaciją Aukščiausiajam teismui bei reikalauti peržiūrėti sulaikytųjų rusų bylas“, – teigė ambasados atstovas Vadimas Gusevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų