REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki kitų metų pabaigos ketinama panaikinta 500 pareigybių ir atleisti apie 424 policijos rinktinės „Vytis“ pareigūnus.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai pareigūnų profesinės sąjungas informavo policijos rinktinės „Vytis“ laikinasis vadovas. Profsąjungos teigimu, pareigybių skaičių numatyta mažinti keliais etapais: nuo kitų metų kovo ir gegužės planuojama atleisti statutinius valstybės tarnautojus, vykdančius reagavimo funkcijas ir dirbančius veiklos organizavimo skyriaus budėtojų grupėje, taip pat dalį karjeros valstybės tarnautojų. Vėliaus, atsižvelgiant į susiklosčiusią situaciją, pareigybės taip pat bus naikinamos etapais iki gruodžio 31 d.

REKLAMA

Pasak Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininko Vytauto Lamausko, panašu, kad reorganizacija palies pirminės grandies policijos pareigūnus.

Dėl susiklosčiusios situacijos profesinė sąjunga kreipėsi į Lietuvos policijos generalinį komisarą Vizgirdą Telyčėną prašydama, kad iki numatomo pareigybių naikinimo proceso pabaigos būtų sustabdytos visos sistemoje vykdomos atrankos, konkursai bei priėmimai, perkėlimai į pareigas, kad būtų užtikrinta Lietuvos viešosios policijos rinktinės „Vytis“ darbuotojų, kurių pareigybės naikinamos, teisė užimti kitas lygiavertes arba, jų nesant, žemesnes pareigas. Artimiausiu metu profesinė sąjunga ketina susitikti su policijos rinktinės „Vytis“ pareigūnais.

Policijos rinktinės „Vytis“ pareigūnai atlieka Lietuvoje esančių užsienio valstybių diplomatinių atstovybių, konsulinių atstovybių bei jų vadovų rezidencijų išorinę apsaugą. Taip pat rinktinė „Vytis“ užtikrina Lietuvos diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų užsienyje vidinę apsaugą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų