• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujoji Klaipėdos renginių salė „Vakaris“, jau spėjusį publiką pradžiuginti ausį glostančios akustinės muzikos fiestomis, stogą kilnojančiais koncertais bei humoro šou, laukia ir teatro mėgėjų įvertinimo: po Kalėdų, gruodžio 27-ąją, pirmadienį, 20 val. savo atsakymą šventiškam šurmuliui – komediją „Vietų nėra“ – klaipėdiečiams pirmąkart pristatys populiarusis aktorius Eimutis Kvosčiauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Istorijos veiksmas kaipsyk rutuliojasi žiemos švenčių laikotarpiu, scenos virtuozas E. Kvosčiauskas joje įkūnija ne ką kitą, kaip savo profesijos atstovą, o pjesėje slypintis galingas puikios nuotaikos užtaisas žada, kad pirmą kartą Klaipėdoje viešėsiančio monospektaklio pavadinimą galima bus kabinti ant „Vakario“ durų ne tik kaip renginio anonsą, bet ir kaip informaciją pavėlavusiesiems įsigyti bilietus.

REKLAMA

Amerikiečių autorės Becky Mode pjesėje vaizduojama viena populiaraus Niujorko restorano darbo diena pačiame švenčių įkarštyje. Visą darbuotojų, lankytojų ir jų santykių kaleidoskopą scenoje įkūnija E. Kvosčiauskas: jo herojus Semas – neribotų galimybių mieste gyvenantis aktorius, kurio šlovės minutė lūkuriuoja nenusakomoje ateityje. Tam, kad jos sulauktų, vyrukas uždarbiauja keturių žvaigždučių restorane Manhetene.

REKLAMA
REKLAMA

Semas telefonu priima klientų užsakymus, demonstruodamas stebėtiną įžvalgumą ir greitą reakciją. Juk, sutikite, norint atlaikyti virtuvės šefo – tiek pat egocentriško, kiek ir talentingo – tiradas, padidėjusio jautrumo damos įrodinėjimus, esą ji užsisakiusi staliuką prieš keturis mėnesius, ar „juodosios panteros“ manekenės Naomės Kempbel patikėtinio reikalavimus pakeisti šviestuvo lemputę ties tuo staleliu, kur sėdės jo valdovė, reikia nemenkos ištvermės.

Ir, beje, ne tik herojui, bet ir jį vaidinančiam aktoriui – šioje komedijoje E. Kvosčiauskas įkūnija 30 skirtingų personažų. Pasak spektaklio režisieriaus Arvydo Lebeliūno, rezultatas verčia sušukti „bravo“ jaunojo kūrėjo meistrystei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai, ką Eimutis daro scenoje, yra aktorinis stebuklas, – sako režisierius. – Rinkdamasis aktorių šiai pjesei, ieškojau tokio, kuris patemptų didžiulį jos krūvį. Eimutis pasirodė esąs būtent toks – darbštus, pasišventęs teatrui ir kartu gyvas bei energingas. Bendram mūsų džiaugsmui, pakviestas jis prisipažino seniai svajojęs apie tokią pjesę, bet vis jos nerasdavęs.“

Naujoji Klaipėdos renginių salė teatro propaguotojams tapo tikru atradimu. „Vakaruose labai senas tradicijas turintis „stand-up comedy" žanras pagaliau atėjo ir į Lietuvą: salėje sudarytos puikios sąlygos 1-2 aktorių šou. O galimybė rengti tokius pasirodymus atveria plačias perspektyvas, skatindama atlikėjų profesionalumą“, – mano A. Lebeliūnas.

Be susitikimo su talentingu jaunosios kartos lietuvių aktoriumi, žiūrovų laukia ir proga įvertinti technines „Vakario“ salės galimybes: specialiai teatro spektakliams čia įrengiamos pakopomis kylančios sėdimos vietos, kiekvienam svečiui atveriančios puikų ir niekieno neužgožiamą vaizdą į sceną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų