REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugeliui keliautojų po tragiškų Šarm-el-Šeicho įvykių kilo logiškas klausimas, ar ryklių antpuolių reikėtų tikėtis ir kituose Raudonosios jūros kurortuose.

REKLAMA
REKLAMA

Izraelis savo ruožtu tokiems nuogąstavimus užbėgo už akių, pareikšdamas, jog jo paplūdimiuose turistai šių jūros plėšrūnų tikrai nesutiks. Anot šalies turizmo ministro, žmones rykliai savaime puola labai retai, o dažniausiai jų atakas išprovokuoja ryklių šėrimas, kuriuo užsiima neatsakingi turistai. Ministro teigimu, Izraelio paplūdimiuose tą daryti griežtai draudžiama, o draudimo laikymąsi prižiūri visa eilė institucijų.

REKLAMA

Maža to, ryklius stebi ir gausios saugumo pajėgos. Jie šių plėšrūnų judėjimą seka ne tik jūroje ir iš oro, bet ir specialiais radarais. Jei ryklys prisiartina prie kranto, žvalgybininkai apie tai įspėja pakrantės tarnybas, kurios imasi atitinkamų priemonių.

O „balsas.lt“ savo ruožtu negali neprisiminti, jog egiptiečiai dėl jų turistinį rojų sujaukusio ryklio apkaltino Izraelio žvalgybinę organizaciją „Mossad“. Pasak egiptiečių, paleisdami ryklį į Šarm-el-Šeicho pakrantės vandenius, izraeliečiai norėjo sužlugdyti pelningą jų verslą.

Taip pat skaitykite, jog vakar vienas serbas Egipte ryklį Šarm-el-Šeiche netyčia užmušė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų