REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos apygardos prokuratūros Sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorė Laima Rokanskienė baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl piktnaudžiavimo tarnyba bei tikro dokumento suklastojimo.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinimai byloje pareikšti Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnui. Jis kaltinamas tuo, kad 2006 m. lapkričio 15 d., žinodamas, kad jo dėdė mirė, pasirašė už mirusįjį ginklų įsigijimo ir realizavimo apskaitos žurnale bei kasos išlaidų orderyje ir tokiu būdu suklastojo tikrus dokumentus. Be to, būdamas valstybės tarnautoju, jis taip pažemino pareigūno vardą bei sumenkino teisėsaugos institucijos – policijos – prestižą, todėl turės atsakyti ir už piktnaudžiavimą tarnyba.

REKLAMA

Šis ikiteisminis tyrimas gimė, pradėjus Klaipėdos apygardos teisme nagrinėti kitą didelės apimties baudžiamąją bylą dėl nusikaltimų intelektinei nuosavybei ir dorovei bei dėl nusikaltimų, susijusių su šaudmenų disponavimu.

Pradėjus aiškintis minėtoje byloje kaltinamojo O. J. didelio kiekio šaudmenų bei šovinių įsigijimo aplinkybes, išaiškėjo policijos pareigūno vaidmuo, „padedant“ kaltinamajam įsigyti mirusiam dėdei legaliai priklausiusius ginklus. Tada ir buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pareigūno atžvilgiu.

Šis tyrimas jau baigtas, byla šiandien perduota nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismui, o pirmoji byla šiuo metu toliau nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme.

Maksimali bausmė už dokumento suklastojimą – laisvės atėmimas iki 3 metų, už piktnaudžiavimą tarnyba – iki ketverių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų