REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį nesėkme baigėsi dar vienas Seimo opozicijos bandymas sumažintas pensijas grąžinti į prieš krizę buvusį lygmenį.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Seimas po pateikimo nepritarė socialdemokratų Broniaus Bradausko ir Broniaus Paužos Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo papildymo projektui, kuriuo buvo siekiama, kad nuostatos, kuriomis sumažintos pensijų išmokos, galiotų iki 2011 m. balandžio 1 d.

REKLAMA

Už tokį projektą po pateikimo balsavo 40 Seimo narių, prieš buvo 25, susilaikė 22 Seimo nariai. Balsuojant du kartus paaiškėjo, kad projektas yra atmestas. Už tai, kad jis būtų tobulinamas, balsavo 50 Seimo narių, už atmetimą buvo 53 parlamentarai.

Seimo Socialinių ir reikalų komiteto pirmininkas Rimantas Jonas Dagys kvietė opoziciją nespekuliuoti žmonių vargais, neieškoti tų pinigų, kurių valstybėje nėra.

„Fantazijos jums trūksta ir atsakomybės, nes atimti mokate, o pasidalinti nemokate“, – piktinosi „darbietis“ Kęstutis Daukšys.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalcentristas Algis Čaplikas siūlė Seimo darbotvarkėje įvesti vieną punktą – rinkimai 2011. „Tada mes pakviesime kameras, visi, kas nori, sukalba savo rinkimų kalbas, atsikalba ramiai ir po to toliau ramiai dirbame“, – siūlė A. Čaplikas.

Šiuo metu Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinajame įstatyme numatyta, kad nuostatos, kuriomis sumažintos pensijų išmokos, galioja iki 2011 m. gruodžio 31 d.

„Konstitucinis Teismas labai aiškiai pasakė, kad negalima mažinti pensijų ilgiau nei vieniems biudžetiniams metams, tai šis įstatymas, kuriame yra numatyta, kad sumažinimas galios dvejus metus, jau prieštarauja Konstitucijai“, – sako B. Bradauskas ir B. Pauža.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Opozicijos siūlymas, kad įstatymo nuostatos, kuriomis sumažintos valstybinių ir valstybinių socialinio draudimo pensijų išmokos, galiotų iki šių metų gruodžio 31 d., irgi nesulaukė Seimo pritarimo, primena ELTA.

Gruodžio 7 d. už Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo pataisas balsavo 63 Seimo nariai, prieš buvo 34, susilaikė 37 parlamentarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų