REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pernai Lietuvos vilkikų vairuotojų išgyventas košmaras, kai jiems teko kelias savaites stovėti iš vietos nejudančioje keliasdešimties kilometrų eilėje pasienyje, vėl kartojasi. Prie Latvijos ir Rusijos sienos kelias dienas įstrigusiems ir stingdantį šaltį kenčiantiems vairuotojams jau senka kantrybė.

REKLAMA
REKLAMA

Vairuotojai suirzę

Didžiulės vilkikų eilės Latvijos ir Rusijos pasienyje pradėjo formuotis šios savaitės pradžioje. O vakar rytą Terechovo–Buračkų pasienio punkte iš Latvijos pusės nusidriekė jau 12 kilometrų vilkikų eilė. Joje ilgam įstrigo apie 550 sunkvežimių. Kiek mažesniame Grebnevo–Ubylinkos pasienio punkte eilėje, vakar ryto duomenimis, stovėjo jau 100 vilkikų.

REKLAMA

Iš kelionės į Sankt Peterburgą ką tik grįžęs bendrovės „Remkautas" vairuotojas šiaulietis Kęstutis Pilipavičius „Vakaro žinioms" pasakojo, kad pasienyje šiomis dienomis tvyro slogios nuotaikos. “Eilė beprotiška, šalta. Nuolat tenka šildyti mašiną, kad ji užsivestų, kad vairuotojas nesušaltų. Benzinas baigiasi, jo atsargas tenka pasipildyti iš kitų vairuotojų. Vyrai suirzę, nes neaišku, kiek dar teks stovėti", – apie pasienyje tvyrančias nuotaikas pasakojo Kęstutis.

REKLAMA
REKLAMA

Skubėjo apsirūpinti

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava" prezidentas Algimantas Kondrusevičius vakar negalėjo tiksliai pasakyti, kiek mūsų šalies vilkikų įstrigo pasienyje, tačiau teigė, kad jų yra “ne mažiau nei pusė" laukiančiųjų.

Jo teigimu, eilės galėjo nutįsti ne tik dėl prastų oro sąlygų, gausiai iškritusio sniego, bet ir dėl padidėjusio krovinių srauto į Rusiją. „Prieš Naujuosius metus visada padaugėja krovinius į Rusiją gabenančių vilkikų. Po Naujųjų, kaip žinoma, Rusijoje daugiau nei savaitę niekas nedirba, todėl logiška, kad rusai nori viskuo apsirūpinti iš anksto", – aiškino asociacijos prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Humanitarinė pagalba

Dėl pasienyje susidariusios padėties ruošiamasi ir tokiam įvykių scenarijui, kai pasienyje įstrigusiems Lietuvos vairuotojams būtų teikiama humanitarinė pagalba.

Tokios mūsų vežėjams kelis kartus prireikė pernai. Rugpjūtį Rusija net 29 didžiausias Lietuvos vežėjų bendroves apkaltino „nepatikimumu". Jų vilkikai nebuvo įleidžiami į Rusiją. Dėl to Latvijos ir Rusijos pasienyje nusidriekė 15 kilometrų eilės. Jose įstrigusiems vairuotojams buvo išsiųsta humanitarine pagalba – vandens ir maisto.

REKLAMA

Kitą kartą humanitarinės pagalbos pasienyje įstrigusiems vairuotojams prireikė pernai gruodį. Tąsyk Rusija kaltino Latvijos vežėjus nesumokėjus muito mokesčių. Rusams pradėjus itin kruopščiai tikrinti kaimyninės šalies vilkikus, pasienyje kartu su latviais įstrigo ir mūsų šalies vežėjai.

Laura LAPĖNAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų