REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomas 30 metų naras iš Naujosios Zelandijos antradienį pasiekė naują pasaulio rekordą. William Trubridge vienu atsikvėpimu ir be plaukmenų, pasinaudodamas tik rankomis ir kojomis, panėrė į 100 metrų gylį garsiojoje skylėje Bahamų salose – Blue Hole.

REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingą rekordą garsus naras pasiekė antradienio rytą pagal Bahamų laiką. W.Trubridge rekordą pasiekė iš antrojo bandymo. Išvakarėse jis buvo pasiekęs rekordą, tačiau nesilaikė kai kurių techninių reikalavimų, kurie privalomi, norint užfiksuoti pasaulio rekordą.

REKLAMA

„Buvo labai sunku, – neslepia Williamas. – Pamenu, kai iš pirmojo bandymo pajutau, kad plaučiuose trūksta oro. Išnėriau, trumpai atsikvėpiau ir pabandžiau dar kartą. Pamenu, kad gavau ženklą, jog pasiekiau 100 metrų gylį. Kylant aukštyn merkėsi akys, tačiau sau įsakiau – neskubėk, tik neskubėk ir atsipalaiduok. Iš lėto, supamas savo komandos narių, plaukiau į šviesą viršuje. Plaukiau tarsi naudodamasis autopilotu.“

REKLAMA
REKLAMA

„Tokiame gylyje narai patiria savotiška euforiją, jaučiasi tarsi narkozės būsenoje, – pasakojo Joy Cottle iš N.Zelandijos narų asociacijos AIDA. – Tuo metu širdis plakimas sulėtėja iki 25 dūžių per minutę.“

Įdomi detalė: 1980 metais, kai gimė W.Trubridge, garsiojoje skylėje vandenyje panėrė žinomas Prancūzijos naras – Jacques Mayol.

Naujazelandiečiui tai buvo jau tryliktas pasaulio rekordas.

2007 metų balandį būtent William Trubridge sumušė daugelį rekordų ir skylėje vienu įkvėpimu panėrė į 84 metrų gylį be plaukmenų!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar būdamas 8 metų William sugebėdavo panerti į 15 metrų gylį!

Bahamų salose esanti Deans Blue Hole skylė – 202 metrų gylio. Deans Blue Hole yra netoli Ilgosios Bahamų salos Clarense miesto. Skylė susiformavo maždaug prieš 15 tūkstančių metų. Ir ji visuomet viliojo narus ekstremalus.

2010 gegužę žinomi narai Guilllaume Nery ir Julie Gauter be plaukmenų panėrė į 115 metrų giliausioje pasaulyje skylėje po vandeniu.

Po vandeniu prancūzai nufilmavo įspūdingą filmuką, kuriame ne tik nardymas, bet ir B.A.S.E. bei uolų laipiojimo elementai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų