REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

24 metų lietuvis Jevgenijus Kizajevas Didžiojoje Britanijoje nuteistas kalėti 10 metų už tai, kad praėjusių metų vasarį Halo miestelyje Jorkšyro  grafystėje šešias dienas kankino savo 62 metų kaimyną Neilą Varley, norėdamas gauti jo banko kortelę ir sužinoti PIN kodą. Lietuvis vyrą pririšo prie kėdės, užrišo jam akis ir užkimšo burną, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

J. Kizajevas iš kaimyno reikalavo banko kortelės ir PIN kodo bei privertė išrašyti du 5 tūkst. svarų sterlingų vertės čekius. Lietuvis prie N. Varley valgydavo, tačiau jam maisto neduodavo, tik kartais leisdavo išgerti arbatos. Vėliau kartą J. Kizajevas pasiūlė pensininkui maisto, tačiau šis jau buvo per silpnas valgyti. Per šešias dienas pensininkas išseko, neteko daug skysčių, jam sutriko inkstų veikla. Vyras 18 dienų buvo gydomas ligoninėje.

REKLAMA

N. Varley galiausiai buvo išgelbėtas, kai smalsi kaimynė pamatė J. Kizajevą išeinantį iš N. Varley buto. Moteris paskambino nuomojamo buto, kuriame gyveno pensininkas, šeimininkui, o šis iškvietė policiją. Pareigūnai išlaužė buto duris ir rado sunkiai sergantį vyrą gulintį ant lovos.

Policija vėliau gavo vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip J. Kizajevas naudojasi N. Varley banko kortele. Lietuvis pagal vieną čekį gautus 5 tūkst. svarų sterlingų padėjo į savo banko sąskaitą, o pagal kitą čekį gautus 5 tūkst. – į savo brolio sąskaitą. Pareigūnai ant N. Varley bute rastų nuorūkų aptiko J. Kizajevo DNR.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei N. Varley nebūtų radę, jis veikiausiai būtų miręs. Žmogus buvo žiauriai kankinamas ir vis dar yra labai paveiktas to įvykio“, – sako policijos detektyvas konsteblis Neilas Kitchingas.

J. Kizajevas pripažino kaltę dėl apiplėšimo ir neteisėto laisvės atėmimo. Vėliau bus sprendžiama, ar jis kalės Britanijoje, ar bus išsiųstas į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų