• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) pakvietė Kauno miesto savivaldybę tapti viešosios įstaigos Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekos-muziejaus dalininke kartu su kitais steigėjais – VDU, viešąja įstaiga Išeivijos institutu ir Prezidentu V. Adamkumi. Apsispręsti dėl dalyvavimo naujos viešosios įstaigos steigime miesto savivaldybės taryba turėtų ketvirtadienį, kai Kauno politikai susirinks į savo eilinį posėdį.

REKLAMA
REKLAMA

Numatoma, kad vadinamoji Prezidentinė biblioteka būtų kuriama pagal JAV nusistovėjusią buvusių prezidentų palikimo saugojimo ir sklaidos formą.

REKLAMA

Biblioteka turėtų įsikurti prieš keletą metų universitetui Kauno miesto savivaldybės perduotame pastate S. Daukanto g. 25. Dalyje šio pastato patalpų šiuo metu veikia Išeivijos institutas, kurio steigėjai yra Kauno miesto savivaldybė ir VDU.

Prezidentinės bibliotekos steigimo iniciatoriai neabejoja, kad ji taps traukos centru mokslininkams, studentams, visuomenei. Greta lėšų, skirtų įstaigos steigimui ir veiklai, iš privačių mecenatų ir fondų lėšų būtų skiriamas finansavimas ir pastato remontui bei priežiūrai.

„Tikiuosi, kad miesto taryba priims teigiamą sprendimą. Prezidentas V. Adamkus yra kaunietis. Gimė seniausioje Kaune Raudonojo Kryžiaus klinikinėje ligoninėje, gimtajame mieste augo, mokėsi. Daug gražių darbų nuveikė kauniečiams. Todėl turėti jo biblioteką-muziejų Kaunui būtų didelė garbė. Tikiu, kad bendromis akademinės bendruomenės, savivaldybės bei Prezidento pastangomis ši puiki idėja virs realybe“, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų