• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimui ypatingos skubos tvarka pritarus Asociacijų įstatymo pataisoms, kurios numato, kad bendrovėms asociacijų narių susirinkimuose galės atstovauti tik jų pačių deleguoti atstovai, asocijuotas verslo struktūras privertė prabilti apie jų narių laisvės suvaržymus bei valstybės kišimąsi į verslą ir jo teisių ribojimą, todėl žadama kreiptis į šalies Prezidentę bei Europos Komisijos atstovus.

REKLAMA
REKLAMA

Seime priimta Asociacijų įstatymo pataisa nurodo, kad „asociacijos narys juridinis asmuo gali būti atstovaujamas visuotiniame narių susirinkime tik to juridinio asmens darbuotojų, dalyvių ar valdymo organo narių.“

REKLAMA

Lietuvos nacionalinės vežėjų asociacijos „Linava“ prezidento Algimanto Kondrusevičiaus teigimu, šia įstatymo pataisa yra varžoma asocijuotų struktūrų narių laisvė, o smulkiesiems vežėjams ir įmonėms jos sukels didelių nepatogumų deleguojant savo atstovus į susirinkimus, tad ypač didelių nesklandumų patirs atokiau įsikūrusių mažų įmonių savininkai.

„Esame nemaloniai nustebę, kaip per tokį trumpą laiką patvirtinamas toks prieštaringas įstatymo pakeitimas, apie tai visiškai nediskutavus su kitomis šalies asocijuotomis verslo struktūromis. Tai tiesioginis valstybės kišimasis į verslą, jo teisų ribojimas. Šiam pakeitimui prieštaravo ir Teisingumo ministerija, savo neigiamas išvadas pateikė Seimo kanceliarijos Teisės departamentas“, – teigė A. Kondrusevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak asociacijos prezidento, tokie įstatymo pakeitimai bus naudingi stambioms verslo įmonėms, turinčioms didelį darbuotojų skaičių ir valdybos narius bei siekiančioms įgyvendinti tik savo asmeninius interesus.

„Ką daryti mažam verslininkui, kuris dažnai yra pats ir vairuotojas, ir įmonės vadovas? Jeigu jis išvažiavęs į reisą – belieka įgalioti įmonės valytoją ar šaltkalvį? Dažnai ir jų smulkus verslininkas neturi. Dabar jis nebegalės įgalioti savo kolegos vežėjo iš to paties regiono, tad jo teisė dalyvauti asociacijos valdyme yra apribojama“, – teigė A. Kondrusevičius.

„Linavos“ vadovas užtikrino, jog šiuo sprendimu yra pasipiktinusios ir kitos asocijuotos verslo struktūros, todėl drauge su jomis bus kreipiamasi į Prezidentę, atsakingus Seimo komitetų vadovus bei Europos Komisijos atstovus, kad ši valstybės kišimosi į asocijuotų verslo struktūrų veiklą praktika nebūtų toleruojama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų