• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujienų portaluose žaibiškai pasklido žinia apie tai, kad garsus šalies dizaineris Juozas Statkevičius – kandidatas į Šv. Kristoforo statulėlę už nuopelnus Lietuvos kultūrai.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, patys apdovanojimų, vyksiančių gruodžio 17 dieną, organizatoriai tikina esantys nemaloniai nustebę, mat kandidato į apdovanojimą paskelbimas anksčiau laiko – tvarkos pažeidimas.

REKLAMA

Organizatoriai aiškino, kad informacija apie kandidatą į apdovanojimą buvo nutekinta pirmą kartą per 12 metų, tačiau kas galėjo tą padaryti – nežinoma. Viena versijų, kad išsiduoti galėjo ir pats J. Statkevičius, kuris žinojo, kad yra nominuotas. Apie nominacijas be nominantų žino ir apdovanojimo komitetas.

Socialiniame tinklalapyje „Facebook“ savo profilyje garsus dizaineris dar porą dienų iki naujienos apie jo nominavimą Šv. Kristoforo apdovanojimui gauti paskelbė, kad yra nominuotas. Greičiausiai būtent šitaip – paskelbęs naujieną ant „sienos“ – dizaineris pats „nutekino“ informaciją apie savo nominavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu J. Statkevičiui pavyktų gauti šią premiją, tai būtų jau antrasis dizainerio „Kristoforas“. 1998-aisiais, tik įsteigus premiją, jis taip pat gavo šį apdovanojimą, tuomet teiktą teatralams.

Šiemet Šv. Kristoforo statulėlės bus teikiamos 13 kartą. Apdovanojami asmenys, Lietuvoje ir jos ribų labiausiai garsinantys Vilniaus vardą. Premija įsteigta nuo 1998 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų