REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei pusė Europos Sąjungos šalių piliečių turi antsvorio arba yra nutukę, o britai patys storiausi, sakoma Europos Komisijos ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos paskelbtoje ataskaitoje. Tyrime dalyvavo 31 šalis, įskaitant 27 ES valstybes nares, rašo britų dienraštis „The Independent“.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis gautais duomenimis, 25 proc. suaugusių britų yra nutukę, šalis šiuo požiūriu lenkia Airiją (23 proc.), Maltą (22 proc.), Islandiją (20 proc.) ir Liuksemburgą (20 proc.). O geriausia padėtis yra Italijoje, kur nutukėlių tik 10 proc., taip pat Nyderlanduose ir Prancūzijoje (po 11 proc.). ES mastu nutukusių žmonių yra daugiau nei 15 proc.

REKLAMA

Taip pat nustatyta, kad suaugę britai per metus išgeria vidutiniškai 10,8 litro alkoholio, o tai yra visų ES šalių norma. Šis kiekis yra didesnis nei Vokietijoje (9,9 litro), Graikijoje (9 litrai) ir Italijoje (8,1 litro), bet mažesnis nei Prancūzijoje (12,6 litro) ir Ispanijoje (11,7 litro).

Minėtoje ataskaitoje konstatuojama, kad vidutinė gyvenimo trukmė Britanijoje yra gana ilga: 77,3 metų vyrams ir 81,4 metų moterims. Tačiau šalis atsilieka pagal skaičių metų, kuriuos žmonės išgyvena būdami geros sveikatos ir be jokių fizinių apribojimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų