• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Sovietų Sąjungos prezidentas Michailas Gorbačiovas paragino Rusijos vadovą Dmitrijų Medvedevą vykdyti savo pažadą dėl politikos liberalizavimo ir kovos su korupcija.

REKLAMA
REKLAMA

Priešingu atveju Rusija artės link katastrofos, rašo M. Gorbačiovas penktadienį Kremliui kritiškame laikraštyje „Novaja Gazeta“ išspausdintame straipsnyje, kurį cituoja agentūra AFP.

REKLAMA

M. Gorbačiovas nepalankiai įvertino laikotarpį nuo 2000 metų, kai prie prezidento vairo stojo D. Medvedevo pirmtakas Vladimiras Putinas. Rusija esą apleido demokratinį procesą, šalį vis labiau raizgo korupcija.

Rusijos Konstitucinio teismo pirmininkas Valerijus Zorkinas taip pat įspėjo dėl korupcijos, o taip pat nusikalstamumo Rusijoje. Nuo veiksmingos kovos su nusikalstamumu priklausys, ar šalis per ateinančius dešimt metų išgyvens, ar taps nusikaltėlių valstybe, rašo jis „Rosijskaja Gazeta“ vedamajame.

V. Zorkinas kritiškai įvertino pakartotinius D. Medvedevo raginimus modernizuoti šalį. Visi šitie Rusijos plėtros ar modernizacijos planai žlugs, jei valstybė netrukus bus nepajėgi apsaugoti savo piliečių nuo nusikalstamo nebaudžiamumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų